Zwarte tekst omzetten in je ontwerp

Wat is zwarte CMYK tekst en waarom kan deze tekst het beste aangepast worden naar 100% K? Deze pagina beantwoordt al je vragen. Hieronder staat bovendien een pdf met instructies over het aanpassen van een zwarte CMYK tekst naar een 100% K tekst. Handig van Drukland.nl!

Zwarte tekst omzetten

Voor Photohop.

Download handleiding

Heb je geen ontwerpprogramma? Ontwerp je drukwerk dan in onze gratis ontwerptool!


Wat is zwarte CMYK tekst en wat is het risico?

Zwarte CMYK tekst is tekst die uit meerdere CMYK kleuren bestaat. Pure zwarte tekst bestaat 100% uit K (alleen zwarte inkt). Bij een donkere tint grijs, die zwart benadert, bestaat de kleur echter uit meerdere inkten. Als een CMYK zwarte tekst gedrukt wordt, neemt dit risico's met zich mee.

De tekst kan 'dicht lopen' (hierbij loopt de opening van de letter 'e' bijvoorbeeld vol met inkt), vlekken of minder scherp gedrukt worden. Het is mogelijk ervoor te kiezen de CMYK zwarte tekst te laten drukken, maar een 100% K zwarte tekst is altijd scherper en mooier op je drukwerk. Het advies dan ook altijd de zwarte teksten om te zetten naar 100% K. In de handleiding op deze pagina kan je lezen hoe je eenvoudig zwarte CMYK tekst omzet naar 100% K in Photoshop, Indesign en Illustrator.


Overige handleidingen

Bekijk alle handleidingen van Drukland.nl voor meer informatie over:


Vragen?

Heb je vragen? Neem dan contact met ons op, je krijgt op werkdagen altijd binnen 24 uur antwoord.

 

0 producten € 0,00