Zwarte tekst omzetten in je ontwerp

Handige informatie over het omzetten van zwarte teksten

Wat is zwarte CMYK tekst en waarom kan deze tekst het beste aangepast worden naar 100% K? Deze pagina beantwoordt al je vragen. Hieronder staan bovendien instructie pdf's over het aanpassen van een zwarte CMYK tekst naar een 100% K tekst. Handig van Drukland.nl!

Wat is zwarte CMYK tekst en wat is het risico?

Zwarte CMYK tekst is tekst die uit meerdere CMYK kleuren bestaat. Pure zwarte tekst bestaat 100% uit K, zwarte inkt. Bij een donkere tint grijs, die zwart benadert, bestaat de kleur echter uit meerdere inkten. Als een CMYK zwarte tekst gedrukt wordt, neemt dit risico's met zich mee.

De tekst kan 'dicht lopen' (hierbij loopt de opening van de letter 'e' bijvoorbeeld vol met inkt), vlekken of minder scherp gedrukt worden. Het is mogelijk ervoor te kiezen de CMYK zwarte tekst te laten drukken, maar een 100% K zwarte tekst is altijd scherper en mooier op je drukwerk. Het advies dan ook altijd de zwarte teksten om te zetten naar 100% K. Hieronder kan je lezen hoe je eenvoudig de zwarte CMYK tekst om kunt zetten naar 100% K in Photoshop, Indesign en Illustrator.

Zwart omzetten handleidingen

Download hier gratis de handleidingen van Photoshop, Indesign en Illustrator. Hierin wordt in stappen uitgelegd hoe de zwarte teksten kan omzetten in verschillende programma's.

Print deze handleidingen uit, zodat je alle stappen rustig door kunt lopen.

Geen beschikking over Photoshop, InDesign of Illustrator?

Heb je geen beschikking over Photoshop, InDesign of Illustrator? Dan kan je het beste kiezen voor drukwerk online ontwerpen. Het is mogelijk eigen foto's en afbeeldingen te gebruiken. Het online ontwerpen van het drukwerk is eenvoudig, snel en bovendien hoeft je geen rekening te houden met de zwarte teksten.


Overige handleidingen

Bekijk alle handleidingen van Drukland.nl voor meer informatie over:


Vragen?

Heb je vragen? Neem dan contact met ons op, je krijgt op werkdagen altijd binnen 24 uur antwoord.

 

Chat Bel 0 producten € 0,00