Altijd gratis verzending
Spandoeken / banners

Spandoek bedrukken

Een spandoek bedrukken is bij Drukland.nl eenvoudig voor iedereen. Een spandoek maken voor aan een bedrijfspand, langs een weg of bij jou in de tuin? Het kan allemaal! Je vult zelf een maat in, zodat je zeker weet dat jij een banner op maat krijgt. En met de verschillende afwerkingen kies je ook voor de ophangmethode die voor jou het beste is. Laat nu je spandoek bedrukken voor de scherpste prijs én met de snelste levering.

Lees meer


Kies een bedrukking:

Kies hier uw type bedrukking.

Kies spandoek afwerking:

Kies het materiaal:

Kies hier het materiaal waar u uw bedrukking op wilt hebben.

Om de prijs te zien, selecteer eerst alle eigenschappen.
spandoeken

Spandoek bedrukken

Een spandoek maken en bestellen doe je eenvoudig en voordelig bij Drukland.nl! Een spandoek is ideaal om een evenement of festival aan te kondigen, of om te vieren dat er een mijlpaal is in je leven. Zo val je gegarandeerd op bij alle voorbijgangers. Bij Drukland.nl kies je zelf hoe groot je je spandoek wilt, tot de centimeter nauwkeurig. Met het formaat, afwerking en materiaal heb jij precies de banner waar jij naar op zoek bent.

 • Tot 4,6 meter breed en 10 meter lang!
 • Op bisonyl, mesh of block out
 • Enkel- of dubbelzijdig full colour

Bestel spandoeken

Spandoek maken

Wil je je eigen spandoek maken en bedrukken? Je hebt snel je eigen ontwerp spandoek binnen met Drukland.nl. We beheren onze eigen productie en hebben hier volledige controle over. Hierdoor maken we de banners precies zoals jij het wilt en profiteer je van lage prijzen en een razendsnelle levering. Zo wordt jouw bedrukte spandoek de volgende werkdag al bij je thuis geleverd!

We bedrukken de banners full colour en op stevig materiaal. Hierdoor waarborgen we de hoge kwaliteit waar we naar streven en heb jij een spandoek van topkwaliteit in huis. Ook zijn zowel de materialen als de inkten die we gebruiken UV- en waterbestendig.

Wil je je spandoek ophangen, maar weet je nog niet hoe je dat gaat doen? Neem eens een kijkje bij onze spandoek frames! Dit zijn frames op maat. Zo kan jij je bedrukte spandoek strak en gemakkelijk ophangen.

Materialen banners

Bij het bedrukken van banners kan je kiezen uit verschillende materialen. Van extra stevig tot lichtgewicht vlaggenmateriaal: zo heb jij precies het juiste materiaal voor jouw gekozen spandoek. Op zoek naar een meshdoek? Een handige optie voor plekken met veel wind! Alle opties bekijken? Bekijk dan het overzicht hieronder met de verschillende materialen.

Spandoek bedrukken op scheurvast spandoek (bisonyl)

 • 510 grams (enkelzijdig) en 610 grams (dubbelzijdig)
 • Meest gekozen optie
 • Veel afwerkmogelijkheden
Meshdoek

Spandoek bedrukken op meshdoek

 • Ideaal voor plekken met veel wind
 • Licht- en winddoorlatend
 • Eigen maat

Spandoek bedrukken op premium block out

 • 'Schotelt' niet/nauwelijks
 • Laat geen licht door
 • Luxe uitstraling

Spandoek bedrukken op vlaggendoek

 • 95% doordruk
 • Extra licht en flexibel
 • Enkelzijdig bedrukt

Spandoeken voor buiten

We maken en bedrukken onze spandoeken altijd zo dat ze zowel binnen als buiten gebruikt kunnen worden. Dat geldt ook voor het materiaal en de gebruikte inkten tijdens het drukken. Onze spandoeken en banners zijn geschikt om buiten op te hangen, door weer en wind. Zeker tot maximaal een windkracht van 6. Is de windkracht hoger dan 6? Dan raden wij aan om het spandoek naar binnen te brengen. Dit om beschadigingen aan het doek te voorkomen.

Verder is het ook belangrijk om je bedrukte spandoek zo strak mogelijk op te hangen. Door dit te doen, wordt het beter leesbaar en voorkom je ook potentiële beschadigingen. Kies met name voldoende ringen in het doek en spanners of tiewraps om het eenvoudig en goed op te hangen. Deze zijn optioneel bij te bestellen.

Afwerkingen

De afwerking van je banner is zeer belangrijk, zeker met de wijze waarop je je doek wilt ophangen. Hiervoor zijn er verschillende opties, die je hieronder in het overzicht kan vinden:

Materiaal Ringen Zomen + ringen Tunnelzoom
510 grams scheurvast spandoek
610 grams scheurvast spandoek
310 grams winddoorlatend meshdoek
350 grams premium block out
110 grams vlaggendoek

Afwerkingen en opties

Op welke manier je je spandoek wilt ophangen, wordt grotendeels bepaald door de gekozen afwerking. Alle ringen en verdere opties worden hieronder goed beschreven. Zo kan je precies de juiste afwerking kiezen voor de banner waar je naar op zoek bent.

omzomen

Zomen

Bij het zomen zomen wij alle vier de zijden van het bedrukte spandoek. Op deze manier ontstaat er een extra stevige rand en gaat jouw spandoek nóg langer mee

omzomen en ogen

Zomen + ringen in de hoeken

Nadat wij het spandoek bedrukken, worden alle zijden door ons gezoomd. Als extra afwerking brengen wij vier metalen ringen aan in de vier hoeken. Op die manier kan het doek eenvoudig opgehangen worden.

omzomen met ogen

Zomen + ringen om de 20 / 30 / 40 / 50 cm

Ook hierbij worden alle vier zijden gezoomd. Na het zomen worden de ringen rondom het hele doek geplaatst. Hoe kleiner de afstand tussen de ringen, des te strakker het doek opgehangen kan worden

spanhaken

Spanhaken

Een populair product waarmee je je spandoek ophangt, zijn de spanhaken. De spanhaken zijn 20 cm lang en kunnen uitgerekt worden tot maximaal 30 cm. Ideaal om te gebruik in combinatie met de ringen die zijn aangebracht in de banner.

tunnelzoom

Tunnelzoom

Een tunnelzoom gebruik je wanneer je het doek aan bijvoorbeeld een buis wil hangen. De zoom kunnen wij links en rechts óf boven en onder aanbrengen. Laat je een spandoek drukken op het scheurvaste spandoek of het block out materiaal? Dan is de zoom 8 cm. Bij het vlaggendoek is dit 4 cm

Let op: wil je spandoek bedrukken met tunnelzoom? Plaats dan geen belangrijke informatie in buitenste 11 cm rondom het doek.

Let op: ongeacht de afwerking, benadrukken wij dat alle spandoeken naar binnen moeten als de windkracht harder is dan windkracht 6. Voorkom beschadigingen en haal deze tijdelijk naar binnen. 

Zelf banner ontwerpen

Een eigen spandoek maken en ontwerpen is heel eenvoudig. Je kan gratis onze online ontwerptool gebruiken om het te ontwerpen. Hier voeg je je eigen foto’s, afbeeldingen en/of teksten toe en heb je in no-time een mooi ontwerp voor je banner! Dit kan voor spandoeken tot maximaal 5 meter.

Heb je al een ontwerp? Dit kan je gemakkelijk uploaden. Zo laten we iedereen snel en eenvoudig een eigen spandoek bedrukken.

 

0 producten € 0,00