Spreads aanleveren

Alle informatie over het aanleveren van spreads

Wat zijn spreads en hoe lever ik deze aan bij de drukker? Welke drukwerk producten dienen aangeleverd te worden in spreads, en welke producten in losse pagina's? De antwoorden op al deze vragen zullen op deze pagina besproken worden. Maak gratis een uitdraai maken van de handleidingen voor Photoshop, Indesign en Illustrator. Zo kan je alles nog even rustig doorlezen. Handig van Drukland.nl!

Wat zijn spreads?

Een spread is een uitgevouwen versie van het drukwerk. Spreads worden zo aangeleverd, dat het gehele ontwerp aan elkaar zit en als het ware alleen nog maar gedrukt en gevouwen hoeft te worden. Voorbeelden van drukwerk producten die als spread aangeleverd moeten worden, zijn gevouwen flyers (folders), gevouwen wenskaarten en gevouwen klantenkaarten. Als er voor deze producten een ontwerp is aangeleverd met losse pagina's, zullen deze pagina's samengevoegd moeten worden tot spreads. Brochures en boeken dienen niet als spread aangeleverd te worden. Deze gelieve aan te leveren als losse pagina's in één bestand.

Spreads handleidingen

Download hier gratis de handleidingen van Photoshop, Indesign en Illustrator. Hierin wordt in stappen uitgelegd hoe de je het ontwerp als spreads aan kan leveren.

Print deze handleidingen uit, zodat je alle stappen rustig door kunt lopen.

Photoshop handleiding

Photoshop lettercontouren handleidingDownload pdf

Illustrator handleiding

Illustrator lettercontouren handleidingDownload pdf

InDesign handleiding

InDesign lettercontouren handleidingDownload pdf

Hoe zit het met afloop en tekstmarges bij het aanleveren van spreads?

De afloop en tekstmarge bevindt zich aan de buitenkanten van de spreads. Het is mogelijk teksten en logo's door de vouwlijn heen te laten lopen, maar dit wordt afgeraden in verband met de leesbaarheid. Bekijk de werktekening van uw specifieke product voor meer duidelijkheid.

Waar moet ik rekening mee houden bij het aanleveren van spreads?

Lever zowel spreads aan voor voorzijde, als achterzijde. Hou rekening met de wijze waarop je drukwerk product gevouwen zal worden: kijk goed welk vlak waar zal vallen en wat de bovenkant zal zijn. Als je er niet uitkomt, raadpleeg dan de werktekening of neem contact met ons op, dan kunnen wij nog even een uitvoerige check doen alvorens het product gedrukt zal worden.

Spreads

Geen beschikking over Photoshop, InDesign of Illustrator?

Heb je geen beschikking over Photoshop, InDesign of Illustrator? Dan kan je het beste kiezen voor drukwerk online ontwerpen. Het is mogelijk eigen foto's en afbeeldingen te gebruiken. Het online ontwerpen van het drukwerk is eenvoudig, snel en bovendien hoeft je geen rekening te houden met spreads.


Overige handleidingen

Bekijk alle handleidingen van Drukland.nl voor meer informatie over:


Vragen?

Heb je vragen? Neem dan contact met ons op, je krijgt op werkdagen altijd binnen 24 uur antwoord.

 

Chat Bel 0 producten € 0,00