Afloop

Voordat we je drukwerk kunnen maken, hebben we een ontwerp nodig dat voldoet aan onze aanleverspecificaties. Eén van onze specificaties is dat het drukbestand afloop moet hebben. Voor je ontwerpprogramma hebben we hiervoor 3 handleidingen.

Download afloop handleidingen

Illustrator

InDesign

Photoshop

Heb je geen ontwerpprogramma? Ontwerp je drukwerk dan in onze gratis ontwerptool!


Wat is afloop?

Met afloop van het drukwerk, ook wel bleed genoemd, bedoelen we de marge die we nodig zijn voor het snijproces. Zo willen we altijd een drukbestand ontvangen met een afloop van 3 mm rondom. Dit betekent dat je ontwerp als het ware 3 mm over de 'rand' doorloopt; je laat het ontwerp dus doorlopen.

Drukbestand

Eindformaat


Waarom een afloop toevoegen?

Als we je bestand hebben gedrukt, snijden we deze vervolgens bij naar het gewenste formaat. De stapel drukwerk kan bij het snijden, door de druk van het mes, licht verschuiven. Hierbij gaat het om een verschuiving van maximaal 3 mm. Omdat jouw drukbestand een afloop heeft van 3 mm rondom, krijgt jouw drukwerk geen witte randen. Ideaal!


In welk formaat lever ik mijn ontwerp aan?

Je drukbestand bevat aan alle vier zijdes een afloop van 3 mm. Dit betekent dat de boven- en onderkant samen 6 mm langer worden dan het oorspronkelijke formaat. Dit geldt natuurlijk ook voor de linker- en rechterzijde. Als je dus drukwerk bestelt op A5-formaat (210 x 148 mm), dan heeft jouw drukbestand een formaat van 216 x 154 mm.


Overige handleidingen

Bekijk alle handleidingen van Drukland.nl voor meer informatie over:


Vragen?

Heb je vragen? Neem dan contact met ons op, je krijgt op werkdagen altijd binnen 24 uur antwoord.

 

0 producten € 0,00