Alles over papierformaten

Papier heb je in vele maten en soorten. Naast dat je bij Drukland.nl producten op eigen maat kunt bestellen, vind je bij ons diverse standaard formaten. Het meest bekende standaard formaat is een A4. Dit formaat vind je bijvoorbeeld ook thuis in de printer. Naast een A4 zijn er nog vele andere papierformaten! Op deze pagina leggen we uit welke papierformaten er allemaal zijn.

A-formaten

Wanneer we het hebben over papierformaten, gaat het voornamelijk om A-formaten. Producten zoals flyers worden vaak gedrukt op A4 of A5 formaat. De vuistregel van A-formaten is dat ieder formaat altijd twee keer zo groot is als het voorgaande formaat. Zo past een A8 twee keer in een A7, een A6 twee keer in een A5, enzovoorts. Hieronder zie je een overzicht met de verhoudingen van alle A-formaten.


B-formaten

Naast de bekende A-formaten vind je bij Drukland.nl ook B-formaten. Een B-formaat is ideaal voor wanneer een A-formaat net te groot of te klein is. Het grote voordeel van B-formaten is dat deze tussen de verschillende A-formaten zitten. Een mooi alternatief dus! Ook bij de B-formaten geldt de regel dat de afmetingen twee keer zo groot zijn als het voorgaande formaat. In het onderstaande overzicht zie je de 4 verschillende B-formaten terug.


C- en E-formaten

Naast papierproducten zoals flyers, posters en folders drukt Drukland.nl ook enveloppen. Het formaat van een envelop wordt weergegeven als C- en E-formaten. Envelop formaten zijn iets groter dan de standaard A-formaten. Zo past drukwerk op een A-formaat altijd goed in de envelop! Om je wegwijs te maken in de C- en E-formatenreeks hebben we hieronder een overzicht gemaakt, waarop duidelijk wordt welk formaat envelop je nodig hebt voor een bijvoorbeeld een A4.

 

0 producten € 0,00