Altijd gratis verzending
EA5 enveloppen

EA5 enveloppen kopen en bedrukken

De goedkoopste van Nederland!

De meest gebruikte envelop is de EA5 envelop. Bij Drukland.nl vind je de voordeligste EA5 enveloppen. Onze enveloppen zijn zowel met full colour, PMS of zelfs zonder bedrukking te bestellen. Ben je op zoek naar een snelle levering van EA5 enveloppen? Met een spoedlevering heb je jouw enveloppen de volgende werkdag al in huis.

Lees meer

Enveloppen met extra bescherming nodig? Ga dan naar onze luchtkussen enveloppen.


Kies een formaat envelop:

Kies hier het eindformaat van uw envelop.

Kies een venster:

Kies een envelop sluitwijze:

Kies hier de manier waarop u de envelop wilt dichtplakken.

Kies een bedrukking:

Kies hier uw type bedrukking.

Kies een enveloppen papiersoort:

Om de prijs te zien, selecteer eerst alle eigenschappen.
ea5 enveloppen

Goedkoop EA5 enveloppen bestellen

Een EA5 envelop is gebaseerd op het A5 formaat. De afmetingen van een EA5 envelop zijn 15,6 x 22 cm. Een A5 document heeft een formaat van 14,8 x 21 cm en past dus goed in een EA5 envelop. Je stelt jouw gepersonaliseerde EA5 enveloppen zelf helemaal samen. Van wel of geen venster tot de gewenste sluiting, het is helemaal aan jou. Zo zit de perfecte envelop er altijd voor je tussen!

 • Full colour of PMS bedrukking
 • Gomsluiting of striplock sluiting
 • Spoedlevering mogelijk

Bestel EA5 enveloppen

Snel en voordelig EA5 enveloppen kopen

Bij het samenstellen van de EA5 enveloppen maak je de keuze uit wel of geen venster, sluitwijze van de envelop (zelfklevend of natklevend), bedrukking (full colour of PMS) en ten slotte de papiersoort. Onze EA5 enveloppen zijn beschikbaar met een venster op 2 locaties: aan de linkerzijde en aan de rechterzijde. Dankzij een venster hoef je geen adresgegevens op de enveloppen te plaatsen, maar plaats je deze simpelweg op de brief of kaart in de envelop. Liever geen venster? We hebben ook EA5 enveloppen zonder venster beschikbaar.

Qua papiersoorten heb je bij EA5 enveloppen de keuze uit 2 materiaalsoorten: 90 grams wit en 90 grams biotop. Onze witte enveloppen zijn standaard witte enveloppen (met het FSC keurmerk) en hebben een lichtgrijze binnenkant. De 90 grams biotop enveloppen worden vervaardigd uit afvalhout. Bij bioptop enveloppen zijn geen witmakers gebruikt. Een goede milieuvriendelijke optie dus! Doordat er geen witmakers gebruikt worden krijgen de enveloppen en crème/lichtgele uitstraling. De binnenzijde van de biotop envelop is lichtbruin.

In een EA5 envelop passen enkele A5 documenten of dubbelgevouwen A4 brieven. Wil je meerdere documenten in 1 envelop versturen? Dan kun je het beste een C5 envelop gebruiken.

Enveloppen formaten

Je vindt bij Drukland.nl enveloppen van diverse formaten. Hieronder staat een overzicht van alle beschikbare enveloppen.

Striplock Gom Materiaal
C4 formaat
A3 formaat
A4 formaat
120 grams wit
120 grams biotop
C5 formaat
A5 formaat
90 grams wit
90 grams biotop
C6 formaat
A6 formaat
80 grams wit
C5/6 formaat 80 grams wit
EA4 formaat
A3 formaat
A4 formaat
120 grams wit
EA5 formaat
A5 formaat
90 grams wit
90 grams biotop
EA5/6 formaat 80 grams wit

EA5 envelop bedrukken

Jij bepaalt of we jouw ontwerp full colour of met PMS kleuren drukken. Full colour is de voordeligste manier van drukken. Hierbij worden de kleuren van jouw ontwerp gemengd met 4 basiskleuren: cyaan, magenta, geel en zwart. Goed om te weten is dat er bij een full colour bedrukking minimaal kleurverschil kan ontstaan tussen verschillende opdrachten. Wil je dat al jouw EA5 enveloppen tussen verschillende drukgangen altijd precies dezelfde kleuren hebben? Bestel dan een PMS bedrukking. Bij PMS drukken worden de kleuren speciaal voor jouw ontwerp gemengd. Zo kunnen we ervoor zorgen dat jouw enveloppen altijd exact dezelfde kleuren hebben.

Bestand EA5 envelop aanleveren

Het aanleveren van een drukbestand is bij Drukland.nl erg gemakkelijk. Lever je een kant-en-klaar bestand aan? Dit doe je snel dankzij onze uploadtool. Daarbij zie je ook gelijk hoe jouw ontwerp op de envelop komt te staan! Heb je nog geen drukbestand? Geen zorgen, met onze ontwerptool geef je eenvoudig vorm aan jouw enveloppen.

Enveloppen bedrukken

We raden aan om bij het bestellen van enveloppen rekening te houden met de volgende aandachtspunten:

 • Enveloppen zijn altijd voorzien van plaknaden. Deze plaknaden kunnen licht zichtbaar worden bij volvlak bedrukkingen.
 • Onze digitale enveloppen kunnen niet aflopend bedrukt worden. 5 mm rondom de envelop kan niet bedrukt worden.
 • Bij het offset drukken hebben onze persen grijperswit nodig. Dit betekent dat 10 mm vanaf de bovenzijde niet bedrukt kan worden.
 • Onze offset enveloppen kunnen aflopend bedrukt worden.
 • Bestel je een envelop met venster? 2 mm rondom het venster kan niet worden bedrukt.
 • Houdt er in het ontwerp rekening mee dat rechtsboven genoeg ruimte overblijft voor eventuele frankering van de envelop.
bedrukbaar gebied digitale enveloppen Bedrukbaar gebied envelop digitaal
 • 2 mm rondom venster onbedrukt
 • 5 mm rondom envelop onbedrukt
bedrukbaar gebied offset enveloppen Bedrukbaar gebied envelop offset
 • 2 mm rondom venster onbedrukt
 • 10 mm grijperswit (zie werktekening voor positie)

Striplock- of gomsluiting

striplocksluiting

Striplocksluiting populair

Enveloppen met een striplocksluiting hebben een strip die je gemakkelijk kunt verwijderen om de envelop dicht te plakken. Dit is de makkelijkste manier van sluiten.

gomsluiting

Gomsluiting

Een gomsluiting is de traditionele manier van sluiten. Hierbij moet de klep nat gemaakt worden om deze dicht te plakken. Bij machinale verwerking is deze manier van sluiten vaak nodig.


Vragen?

Heb je vragen? Neem dan contact met ons op, je krijgt op werkdagen altijd binnen 24 uur antwoord.

 

Chat Bel 0 producten € 0,00