A8 formaat: afmetingen, producten en meer


Producten op een A8 formaat van 5,2 x 7,4 cm ofwel 52 x 74 mm kun je natuurlijk bij Drukland.nl bestellen! Van flyers en stickers bij Drukland.nl bestel je gemakkelijk en snel jouw producten op een A8 grootte. Hoewel het één van de kleinere A formaten is, kun je hier toch goed een boodschap op kwijt. Vanwege het handzame formaat wordt het A8 formaat vaak gebruikt voor kleine flyers of labels. Ook worden er veel stickers geproduceerd met dit formaat. Van etiketten tot promotiestickers, het A8 formaat biedt een mooie uitkomst.Op maat gemaakte producten, supersnelle leveringen en zoals je van ons gewend bent, altijd gratis verzending.


Altijd gratis verzending

Spoedleveringen mogelijk

Online ontwerpen


A8 formaat afmetingen in mm, cm, pixels en inch

De meeste mensen zullen ongetwijfeld bekend zijn met de term A4 of A5. Wat de afmeting van een A8 formaat precies inhouden, zetten wij graag voor je op een rijtje:

  • 5,2 x 7,4
  • 52 x 74 mm
  • 2,0 x 2,9 inch
  • 614 x 874 pixels (bij 300 dpi)

Vanwege het kleinere formaat van A8 wordt dit vaak gebruikt voor papieren drukwerk. Flyers en kaarten behoren tot de meest bestelde producten op A8 formaat. Goed om te weten, een A8 formaat past precies 16 keer in een A4 formaat!


Formaat A8 afdrukken

Bij Drukland.nl zijn er vele producten standaard te bestellen op het formaat A8. Maar wist je dat je buiten deze standaard producten nog veel meer op A8 formaat kunt bestellen? Bij Drukland.nl bieden wij bij veel producten namelijk de mogelijkheid deze te bestellen met een eigen formaat. Zo worden de mogelijkheden nog groter!

Een aantal standaard producten op het formaat A8:

Wat zijn A formaten precies?

Om duidelijkheid te geven in een wereld van formaten, zijn er verschillende standaarden bedacht. Een A-formaat bestaat dus uit verschillende standaard formaten. Het uitgangspunt van de A-formaten is A0 met een formaat van 84 x 118,8 cm. Als je een A0 formaat precies door het midden snijdt, creëer je twee A1 formaten. Als je dit A1 formaat dan weer exact door tweeën deelt, maak je een A2 formaat. Deze lijn kun je doortrekken naar bijvoorbeeld een A4 of A6 formaat, waarmee er dus een logische opbouw is bedacht tot een A10 formaat van 2,6 x 3,7 cm.

De formaten zijn zo bedacht dat deze dezelfde verhouding hebben, ook als je deze opdeelt. Dat maakt het bijvoorbeeld eenvoudiger voor een vormgever om een ontwerp aan te passen van A2 formaat naar A4 formaat. Deze standaard formaten worden nagenoeg wereldwijd gehanteerd, wat gemak oplevert voor alle betrokken partijen! Zo weet een vormgever bijvoorbeeld welk formaat er moet worden ontworpen, of een producent voor kliklijsten met welk formaat inhoud er rekening gehouden moet worden.

 

0 producten € 0,00