A6 formaat: afmetingen, producten en meer


Producten op een A6 formaat van 10,5 x 14,8 cm ofwel 105 x 148 mm kun je natuurlijk bij Drukland.nl bestellen! Van flyers en ansichtkaarten tot notitieblokken of stickers, bij Drukland.nl bestel je gemakkelijk en snel jouw producten op een A6 grootte, ook wel het ansichtkaart formaat genoemd. Het formaat A6 is een welbekend formaat en zie je vaak terug. Post- en ansichtkaarten zijn vaak op een A6 formaat. Ook notitieblokken en zijn handig om in te schrijven op een A6 formaat. In de horeca wordt een A6 formaat notitieblokje vaak gebruikt om jouw bestelling te noteren!

Een A6 formaat met bijvoorbeeld als bijvoorbeeld een flyer om uit te delen, daarmee heb je een handzaam formaat welke je gemakkelijk kunt weggeven. Dit maakt een A6 formaat flyer een uitstekend communicatie- en promotiemiddel. Daarom worden flyers veelal op A6 formaat besteld. Met het uitdelen hiervan trek je op persoonlijke wijze interesse en aandacht!Op maat gemaakte producten, supersnelle leveringen en zoals je van ons gewend bent, altijd gratis verzending.


Altijd gratis verzending

Spoedleveringen mogelijk

Online ontwerpen


A6 formaat afmetingen in mm, cm, pixels en inch

De meeste mensen zullen ongetwijfeld bekend zijn met de term A6. Wat de afmetingen precies inhouden, zetten wij graag voor je op een rijtje:

  • 10,5 x 14,8 cm
  • 105 x 148 mm
  • 4,1 x 5,8 inch
  • 1240 x 1748 pixels (bij 300 dpi)

Vanwege het formaat van A6 wordt dit vaak gebruikt voor papieren drukwerk. Flyers, folders en kaarten behoren tot de meest bestelde producten op A6 formaat. Goed om te weten, een A6 formaat past precies 4 keer in een A4 formaat!


ansichtkaart formaat A6 afdrukken

Bij Drukland.nl zijn er vele producten standaard te bestellen op het zogenaamde ansichtkaart formaat A6. Maar wist je dat je buiten deze standaard producten nog veel meer op A6 formaat kunt bestellen? Bij Drukland.nl bieden wij bij veel producten namelijk de mogelijkheid deze te bestellen met een eigen formaat. Zo worden de mogelijkheden nog groter!

Een aantal standaard producten op het formaat A6:

Wat zijn A formaten precies?

Om duidelijkheid te geven in een wereld van formaten, zijn er verschillende standaarden bedacht. Een A-formaat bestaat dus uit verschillende standaard formaten. Het uitgangspunt van de A-formaten is A0 met een formaat van 84 x 118,8 cm. Als je een A0 formaat precies door het midden snijdt, creëer je twee A1 formaten. Als je dit A1 formaat dan weer exact door tweeën deelt, maak je een A2 formaat. Deze lijn kun je doortrekken naar bijvoorbeeld een A4 of A6 formaat, waarmee er dus een logische opbouw is bedacht tot een A10 formaat van 2,6 x 3,7 cm.

De formaten zijn zo bedacht dat deze dezelfde verhouding hebben, ook als je deze opdeelt. Dat maakt het bijvoorbeeld eenvoudiger voor een vormgever om een ontwerp aan te passen van A2 formaat naar A4 formaat. Deze standaard formaten worden nagenoeg wereldwijd gehanteerd, wat gemak oplevert voor alle betrokken partijen! Zo weet een vormgever bijvoorbeeld welk formaat er moet worden ontworpen, of een producent voor kliklijsten met welk formaat inhoud er rekening gehouden moet worden.

 

0 producten € 0,00