A0 formaat: afmetingen, producten en meer


Op zoek naar een product op een A0 formaat van 84 x 118,8 cm ofwel 840 x 1188 mm? Bij Drukland.nl ben je aan het juiste adres! Van posters tot stoepborden, bij Drukland.nl bestel je gemakkelijk en snel jouw producten op een A0 grootte. Met het grootste A-formaat weet je zeker dat je de aandacht van veel mensen grijpt en jouw boodschap opvalt. Een A0 formaat heeft een oppervlakte van precies 1 m² en is daarom bij uitstek geschikt om de aandacht te trekken.


Hang bijvoorbeeld een A0 formaat poster op om reclame te maken. Ideaal om echt op te vallen. Posters van A0 formaat worden dan ook vaak gebruikt op drukke plekken, zoals winkelcentra of beurzen. Ook kun je eenvoudig plaatmaterialen op dit formaat bestellen. Hierover later meer.Op maat gemaakte producten, supersnelle leveringen en zoals je van ons gewend bent, altijd gratis verzending.


Altijd gratis verzending

Spoedleveringen mogelijk

Online ontwerpen


A0 formaat afmetingen in mm, cm, inch en pixels

Een A0 heeft een flink formaat. Het A0 formaat is het grootste formaat in de A standaard en ook het uitgangspunt voor A-formaten. De A0 formaat afmetingen zijn:

  • 84 x 118,8 cm
  • 840 x 1188 mm
  • 33,1 x 46,8 inch
  • 14043 x 9933 pixels (bij 300 dpi)

Het welbekende A4 formaat voor bijvoorbeeld printpapier past maar liefst 16 keer in een A0 formaat. Dit maakt drukwerk op A0 formaat een sterk communicatiemiddel. Vanwege het flinke formaat wordt een A0 formaat veelal ingezet voor het produceren van posters. Door het grote oppervlakte is er ruimte voor een duidelijk en opvallend ontwerp voor de bedrukking. Bijvoorbeeld voor het weergeven van een plattegrond van een gebouw, of om te informeren over een belangrijke gebeurtenis of evenement.

Maar het A0 formaat is ook zeer goed geschikt als reclamedrager. Reclame voor jouw bedrijf of merk, maar ook om jouw producten aan te prijzen. Met het A0 formaat weet je zeker dat je drukwerk gezien gaat worden! Voor reclamecampagnes natuurlijk extra belangrijk. Met een A0 formaat kun je niet alleen informeren of deze inzetten voor commerciële doeleinden. Je kunt ook bijvoorbeeld een indrukwekkende kunstwerk tentoonstellen aan de wand. Kunst illustraties als wanddecoratie zijn tegenwoordig razendpopulair! Zoals je ziet, zijn er toepassingen genoeg.


A0 formaat drukken

Bij Drukland.nl zijn er een aantal producten standaard te bestellen op A0 formaat. Maar wist je dat je buiten deze standaard producten nog veel meer op A0 formaat kunt bestellen? Bij Drukland.nl bieden wij bij veel producten namelijk de mogelijkheid deze te bestellen met een eigen formaat. Met bijvoorbeeld plaatmaterialen of spandoeken. Met het A0 formaat weet je in ieder geval dat je een mooie afmeting met logische verhoudingen te pakken hebt!

Een aantal standaard producten op A0 formaat:

Wat zijn A formaten precies?

Om duidelijkheid te geven in een wereld van formaten, zijn er verschillende standaarden bedacht. Een A-formaat bestaat dus uit verschillende standaard formaten. Het uitgangspunt van de A-formaten is A0 met een formaat van 84 x 118,8 cm. Als je een A0 formaat precies door het midden snijdt, creëer je twee A1 formaten. Als je dit A1 formaat dan weer exact door tweeën deelt, maak je een A2 formaat. Deze lijn kun je doortrekken naar bijvoorbeeld een A4 of A6 formaat, waarmee er dus een logische opbouw is bedacht tot een A10 formaat van 2,6 x 3,7 cm.

De formaten zijn zo bedacht dat deze dezelfde verhouding hebben, ook als je deze opdeelt. Dat maakt het bijvoorbeeld eenvoudiger voor een vormgever om een ontwerp aan te passen van A2 formaat naar A4 formaat. Deze standaard formaten worden nagenoeg wereldwijd gehanteerd, wat gemak oplevert voor alle betrokken partijen! Zo weet een vormgever bijvoorbeeld welk formaat er moet worden ontworpen, of een producent voor kliklijsten met welk formaat inhoud er rekening gehouden moet worden.

 

0 producten € 0,00