A1 formaat: afmetingen, producten en meer


Ben je op zoek naar een product met een A1 formaat van 59,4 x 84 cm ofwel 594 x 840 mm? Bij Drukland.nl ben je aan het juiste adres! Van posters tot stoepborden of kliklijsten, bij Drukland.nl bestel je gemakkelijk en snel jouw producten op het formaat A1. Een A1 formaat is precies de helft van het grootste A0 formaat. Daarmee weet je zeker dat je de aandacht van veel mensen grijpt en jouw boodschap opvalt. Een A1 formaat heeft een oppervlakte van 0,5 m² en is daarom bij uitstek geschikt om de aandacht te trekken.


Hang bijvoorbeeld een A1 formaat poster op om reclame te maken. Ideaal om echt op te vallen. Posters van A1 formaat worden dan ook vaak gebruikt op drukke plekken, zoals winkelcentra of beurzen. Ook kun je eenvoudig plaatmaterialen op dit formaat bestellen. Hierover later meer.Op maat gemaakte producten, supersnelle leveringen en zoals je van ons gewend bent, altijd gratis verzending.


Altijd gratis verzending

Spoedleveringen mogelijk

Online ontwerpen


A1 formaat afmetingen in mm, cm, inch en pixels

Een A1 heeft een flink formaat. Het A1 formaat is het op één na grootste formaat in de A standaard, waarbij A0 het grootste formaat is. De A1 formaat afmetingen zijn:

  • 59,4 x 84 cm
  • 594 x 840 mm
  • 23,4 x 33,1 inch
  • 9933 x 7016 pixels (bij 300 dpi)

Het welbekende A4 formaat voor bijvoorbeeld printpapier past maar liefst 8 keer in een A1 formaat. Dit maakt drukwerk op A1 formaat een sterk communicatiemiddel. Vanwege het flinke formaat wordt een A1 formaat veelal ingezet voor het produceren van posters. Door het grote oppervlakte is er ruimte voor een duidelijk en opvallend ontwerp voor de bedrukking. Bijvoorbeeld voor het weergeven van een plattegrond van een gebouw, of om te informeren over een belangrijke gebeurtenis of evenement.

Maar het A1 formaat is ook zeer goed geschikt als reclamedrager. Reclame voor jouw bedrijf of merk, maar ook om jouw producten aan te prijzen. Met het A1 formaat weet je zeker dat je drukwerk gezien gaat worden! Voor reclamecampagnes natuurlijk extra belangrijk. Met een A1 formaat kun je niet alleen informeren of deze inzetten voor commerciële doeleinden. Je kunt ook bijvoorbeeld een indrukwekkende kunstwerk tentoonstellen aan de wand. Kunst illustraties als wanddecoratie zijn tegenwoordig razendpopulair! Zoals je ziet, zijn er toepassingen genoeg.


Formaat A1 drukken

Bij Drukland.nl zijn er een aantal producten standaard te bestellen op A1 formaat. Maar wist je dat je buiten deze standaard producten nog veel meer op A1 formaat kunt bestellen? Bij Drukland.nl bieden wij bij veel producten namelijk de mogelijkheid deze te bestellen met een eigen formaat. Met bijvoorbeeld plaatmaterialen of spandoeken. Met het formaat A1 weet je in ieder geval dat je een mooie afmeting met logische verhoudingen te pakken hebt!

Een aantal standaard producten op A1 formaat:

Wat zijn A formaten precies?

Om duidelijkheid te geven in een wereld van formaten, zijn er verschillende standaarden bedacht. Een A-formaat bestaat dus uit verschillende standaard formaten. Het uitgangspunt van de A-formaten is A0 met een formaat van 84 x 118,8 cm. Als je een A0 formaat precies door het midden snijdt, creëer je twee A1 formaten. Als je dit A1 formaat dan weer exact door tweeën deelt, maak je een A2 formaat. Deze lijn kun je doortrekken naar bijvoorbeeld een A4 of A6 formaat, waarmee er dus een logische opbouw is bedacht tot een A10 formaat van 2,6 x 3,7 cm.

De formaten zijn zo bedacht dat deze dezelfde verhouding hebben, ook als je deze opdeelt. Dat maakt het bijvoorbeeld eenvoudiger voor een vormgever om een ontwerp aan te passen van A2 formaat naar A4 formaat. Deze standaard formaten worden nagenoeg wereldwijd gehanteerd, wat gemak oplevert voor alle betrokken partijen! Zo weet een vormgever bijvoorbeeld welk formaat er moet worden ontworpen, of een producent voor kliklijsten met welk formaat inhoud er rekening gehouden moet worden.

 

0 producten € 0,00