Wanneer gebruik je welke menukaart?

Een menukaart: als je een horecaonderneming hebt kun je er niet omheen. Een belangrijk product ook, want via de menukaart probeer je je gasten lekker te maken voor de verschillende drankjes en/of gerechten. Maar net als met heel veel producten, kun jij veel verschillende soorten kiezen. En welke past nou het beste bij jou? In dit blog leggen wij onze verschillende soorten menukaarten naast elkaar, zodat jij gemakkelijk een keuze kunt maken.


soorten menukaart

De staande menukaart

De staande menukaart - ook wel tafelkaart genoemd - is vooral populair voor tussengerechtjes, borrels of een gering aantal producten/merken te promoten. Hierbij kun je denken aan een bierkaart of een overzicht van bijvoorbeeld bittergarnituur of andere borrelhapjes. Deze menukaart staat vaak standaard op tafel en kan prima als aanvulling van een uitgebreidere kaart gebruikt worden. Dus wil jij jouw gasten kort en bondig lekker maken voor een snelle hap, dan is dit de menukaart die jij zoekt!

Verschillende vormen en maten

Bij Drukland.nl heb je de keuze uit 4 verschillende soorten en maten. Uiteraard allemaal volledig te bedrukken met jouw eigen ontwerp. Dus wat je ook wilt laten drukken op jouw menukaart, het kan allemaal. Welk van de 4 varianten het beste bij jou past, is vooral een persoonlijk keuze.

De (on)gevouwen menukaart

De gulden middenweg, zo kun je de gevouwen menukaart wel noemen. Dit komt mede door het ruime aanbod van opties. Zo kun je kiezen om de vouw helemaal weg te laten en de menukaart als een soort flyer te presenteren. Je kunt er minimaal kwijt wat in ieder geval niet mag ontbreken. Meer ruimte nodig? Of vind je een gevouwen menukaart gewoonweg mooier? Dan zijn er alsnog talloze opties. Van kleine menukaarten met meerdere vouwen tot grote menukaarten met 6 zijdes. En dat is slechts een greep uit de verschillende mogelijkheden. Altijd gedrukt op stevige papiersoorten. Aan te raden is wel een menukaart te maken met een extra afwerking in de vorm van laminaat. Hierdoor kan jouw menukaart beter tegen vocht en andere invloeden van buitenaf.

De menukaart in boekvorm

Een alles-in-1 oplossing of een uitgebreide kaart? Dan is een menukaart maken in boekvorm eigenlijk de enige echt goede optie. Waarom? De ruimte die je hebt! Je kunt namelijk zelf kiezen hoeveel pagina’s jouw menukaart heeft. Er zijn twee verschillende soorten boeken waaruit je kunt kiezen: afgewerkt met nietjes en afgewerkt met wire-O. Vanaf 8 pagina’s kun je al kiezen voor een boekvorm. Daarvoor zijn de menukaarten met nietjes. Wil je een menukaart ontwerpen met veel pagina’s? Dan gaat menukaart langer mee met een spiraalbinding.


Nu we alle menukaarten voor je op een rijtje hebben gezet, weet jij welke het beste bij je past. Ga snel aan de slag met het ontwerp en binnenkort staat de perfecte menukaart bij jou op tafel!

Tags:

02-11-2022
 
 

Reacties