Voorbeelden van een menukaart

Het is niet het eerste waar je bij stilstaat, als je op een terrasje gaat zitten: wat voor soort menukaart hebben ze hier. Toch zijn er ontzettend veel verschillende soorten. En al die verschillende opties hebben weer hun eigen eigenschappen en voordelen. Wij zetten de verschillende soorten op een rijtje en geven je tips. Handig!


menukaart maken

Wat moet er op een menukaart komen?

Een menukaart is een belangrijk onderdeel van jouw horecaonderneming. Waar veel bedrijven een visitekaart - letterlijk - kunnen afgeven, is een menukaart jouw visitekaartje. Belangrijk dus dat je hier goed over nadenkt. Hieronder een aantal punten waar je extra om kunt/moet denken bij het maken van je menukaart en wat zeker niet mag ontbreken!

Verkoop jouw gerechten

Het gebruik van de juiste woorden kan er voor zorgen dat het gerecht nóg beter overkomt. Kort en zakelijk kan, maar nodigt niet echt uit. Bijvoeglijke naamwoorden zijn daarin goede toevoegingen. ‘Krokant’ ‘mals’ ‘vers’ allemaal toevoegingen die het eten nog net even wat lekkerder doen laten klinken.

Combineer eten en drinken

Tenzij je een echte specialist bent op het gebied van bijvoorbeeld bier of wijn, kun je eten en drinken het beste combineren. Zo heb je alles overzichtelijk in één menukaart. Een goede optie is om bijvoorbeeld aanbeveling van een drankje toe bij de verschillende gerechten. Zo maak je het je gasten extra gemakkelijk en laat jij zien dat je weet waar je het over hebt.

Zorg ook voor kleine(re) opties

Jaarlijks worden vele kilo’s per persoon aan voedsel weggegooid. Zonde natuurlijk. Zorg dat er voor ieder wat wils is. Bekend zijn natuurlijk de kindergerechten. Maar ook volwassenen hebben niet altijd een even grote maag. Je kunt dus goed bepaalde gerechten in bijvoorbeeld twee porties aanbieden. Of niet alleen maar ‘grand desserts’, maar ook koffie met een luxe bonbon. Zo heeft iedereen de mogelijkheid om iets lekkers van jouw menukaart te kiezen.

Verschillende soorten menukaarten

Er zijn verschillende soorten menukaarten waar je uit kunt kiezen. Om ervoor te zorgen de je menukaart lang meegaat, is het belangrijk dat je voor de juiste soort kiest. De meest populaire opties zijn:

  • Ongevouwen menukaart
  • Gevouwen menukaart
  • Geniete menukaart
  • Menukaart met spiraalbinding (wire-O)
  • Staande menukaart

Maar wanneer gebruik je welke menukaart? De ongevouwen, de gevouwen menukaarten en de staande menukaart zijn geschikt voor een ruim aanbod, maar met een kleinere en - voor sommigen - overzichtelijke keuze. Alles staat namelijk op één vel. Dit vel kan ongevouwen zijn, waardoor je twee bedrukte zijdes hebt. Maar je kunt er ook voor kiezen om deze te vouwen, als een soort folder.

De geniete menukaart en degene met een spiraalbinding zijn voor de uitgebreide menus. Meerdere pagina’s - waarbij je zelf het aantal bepaald - waarop je jouw aanbod tentoon kunt stellen.

Voorbeelden menukaarten

Met de zoekterm ‘menukaart voorbeeld’ vind je online ontzettend veel voorbeelden. Van zakelijk en strakke ontwerpen tot de meest bijzondere ontwerpen. Daar zit ongetwijfeld ook iets tussen dat jij leuk vindt. Je hoeft de menukaarten niet letterlijk over te nemen natuurlijk, maar met links en rechts wat inspiratie kom je vaak ook al een heel eind! Heb je het perfecte ontwerp gemaakt? Laat dan snel de menukaart drukken en je kunt deze snel uitdelen aan jouw gasten!

Tags:

24-10-2022
 
 

Reacties