Vind jouw perfecte kalender met deze 4 tips

Een kalender is het ideale product om jezelf te laten zien. En dat in maar liefst 12 verschillende maanden. Net als veel ander drukwerk, bestel je ook je kalender in verschillende soorten en maten. Wij leggen de verschillen uit en geven je tips zodat jij jouw perfecte kalender vindt. En wat maakt een goede kalender? Je leest het allemaal in dit blog!


4 tips voor jouw kalender

1. Verschillende soorten kalenders

Bij Drukland.nl heb je de keuze uit liefst drie soorten kalenders:

De standaard kalender wordt veel gebruikt als verjaardagskalender. Hier staan doorgaans geen dagen en jaartallen op. Zo kan de kalender ieder jaar weer opnieuw gebruikt worden. Wil je juist wel dagen en/of een jaartal noemen? Dat kan natuurlijk ook. Jij bepaalt wat er gedrukt wordt.

Onmisbaar op kantoor is de enige echte bureaukalender. Je ziet per maand eenvoudig een overzicht. Handig bij het maken van bijvoorbeeld planningen. Door de handige standaard staat de kalender volledig zelfstandig. Zo kun je hem overal neerzetten en gebruiken. Gepersonaliseerd ook ideaal als relatiegeschenk!

Als laatste is er de driehoekskalender. Deze kalender geeft snel een overzicht van meerdere maanden tegelijkertijd. Niet ideaal om afspraken te noteren, maar des te handig om in één oogopslag meerdere maanden te zien!

bureaukalender

2. Waar ga je de kalender voor gebruiken?

Een kalender kun je op verschillende manieren gebruiken. Niet alleen thuis, maar ook zeker zakelijk wordt een fysieke kalender nog altijd veel gebruikt. Planningen worden dan misschien wel vaak digitaal gemaakt, maar een snel en handig overzicht van de komende weken of maanden is onmisbaar. Toch zijn er ook nog veel mensen die de voorkeur aan een fysieke kalender geven. Wordt een kalender ook als planner/planning gebruikt? Zorg dan voor voldoende ruimte voor het noteren van afspraken!

Als er geschreven moet worden op kalender, kun je het beste kiezen voor één van onze ongestreken papiersoorten. Deze zijn namelijk beter beschrijfbaar dan de gestreken papiersoorten. De gestreken papiersoorten herken je aan de toevoeging ‘mc’. Niet zeker welke papiersoort je wil? Vraag onze gratis samples aan!

3. Tips en weetjes

Zelf een kalender maken is altijd leuk. Je kunt laten zien je wie je bent en wat je in huis hebt. Dit kan door gebruik te maken van de mooiste foto’s en afbeeldingen. Daar is een kalender ook perfect voor. Het unieke van een kalender is natuurlijk dat je meerdere pagina’s hebt en je dus meerdere foto’s kunt gebruiken.

Maar weet je wat het ook altijd goed doet op kalenders? Leuke tips en wist-je-datjes. Een handige manier om de lezer (misschien wel een potentiële klant?) jouw op een leuke en laagdrempelige manier te laten leren kennen!

4. Kalender maken met onze gratis templates

Je kunt natuurlijk helemaal zelf aan de slag gaan met het maken van jouw eigen kalender. Maar wij hebben het makkelijk gemaakt voor jou. Voor alle verschillende soorten kalenders hebben wij namelijk templates gemaakt. Zo heb jij direct een handig document met alle data al goed. Het enige dat jij hoeft te doen is het ontwerp verder aan te kleden.


Met deze tips kun jij aan de slag met jouw eigen perfecte kalender. Vind de ideale kalender en bestel snel, want een kalender wordt nog altijd op ontzettende veel plekken gebruikt!

Tags:

04-12-2023
 
 

Reacties