Verpakkingen die het versturen en ontvangen van pakketjes leuker maken

Verstuur je regelmatig pakketjes voor je webshop? En verstuur je de bestellingen nog steeds in een blanco verpakking? Dat is zonde! Wist je dat je veel meer uit je verpakking kunt halen? Druk bijvoorbeeld het logo van je bedrijf op de doos. Zo herkent de ontvanger je pakket direct. Naast herkenning zorgt een bedrukte (verzend)verpakking voor nog meer voordelen. Benieuwd welke? Je leest het in dit blog.


Bedruk je eigen verzendverpakking

Vergroot razendsnel jouw naamsbekendheid

De kans is groot dat je jouw product verpakt in een mooie, bedrukte verpakking. De bedrukte verpakking zorgt ervoor dat je product in de winkel opvalt tussen de rest. Maar wat als je het product verzendt? De klant herkent je product pas tijdens het uitpakken van zijn of haar pakket. Je laat dus een belangrijk moment liggen waarop de klant kennis maakt met je merk. Met een bedrukte verzenddoos zorg je niet alleen voor herkenbaarheid, je komt ook erg professioneel over.

Een bedrukte verzenddoos zorgt voor meer herkenning dan alleen bij de ontvanger. Zonder dat je je ervan bewust bent legt je pakket legt namelijk een behoorlijke weg af! Van het sorteercentrum van het postbedrijf, via de postbezorger naar de ontvanger. En vanaf de ontvanger weer door naar (uiteindelijk) het recyclingbedrijf. Je kunt je voorstellen langs hoeveel paar ogen jouw verpakking komt! Zorg ervoor dat je naam óók bij voorbijgangers blijft hangen met een opvallende verzendverpakking.

We kunnen er nog veel meer over schrijven, maar de boodschap blijft hetzelfde. Je vergroot je naamsbekendheid razendsnel dankzij een bedrukte verzendverpakking!


Ook zo klaar met die hoge verzendkosten?

Het is inmiddels meer dan normaal geworden dat elk jaar de posttarieven (flink) stijgen. Het versturen van een pakket wordt alsmaar duurder. Dit beseffen we bij Drukland.nl ook. Daarom hebben we voor jou meerdere soorten verpakkingen die gewoon door de gemiddelde brievenbus passen. Denk bijvoorbeeld aan onze luchtkussen enveloppen en volledig bedrukte verzenddozen. Past je product door de brievenbus? Stap dan over op een verzendverpakking geschikt voor de brievenbus. Je zult zien dat een brievenbuszending aanzienlijk scheelt in de verzendkosten!

Niet zeker of je product door de brievenbus past? Handig om te weten: PostNL houdt de volgende afmetingen aan voor een brievenbuspakket: 38 x 26,5 x 3,2 cm, met een maximaal gewicht van 2 kg. Voldoet jouw product niet binnen deze specificaties? Dan zit er niets anders op dan het product als “normaal” pakket te verzenden. Een groot voordeel hiervan is dat je dankzij de grotere verzendverpakking meer ruimte hebt voor jouw boodschap. ;-)


Jouw product stevig verpakt…

We hebben het nu al een tijdje over verzendverpakkingen in meervoud. Maar welke verpakkingen, geschikt voor verzending, kun je bij Drukland.nl laten bedrukken? Het zijn er 3:

  • Kartonnen enveloppen
  • Luchtkussen enveloppen
  • Verzenddozen

Maar wanneer kies je voor welke verzendverpakking? We leggen het je uit!

… in kartonnen enveloppen

Indien je een klein product wilt versturen, wat niet breekbaar is, is een kartonnen envelop een goede optie. Je hebt bij ons de keuze uit maar liefst 4 verschillende formaten. Het perfecte formaat zit er geheid voor je tussen! De enveloppen zijn voorzien van een stevige sluitstrip. Om de envelop makkelijk te openen, hebben ze een handige afscheurstrook.

Weet je niet zeker voor welk formaat envelop je moet kiezen en twijfel je tussen 2? Ga dan voor veilig en kies de grotere optie. Wanneer de envelop te strak om je product zit, komt er teveel spanning op de envelop en is de kans op beschadigingen groter.

kartonnen enveloppen

… in luchtkussen enveloppen

Is het product dat je verstuurt breekbaar? Je verzendt het goed beschermd in een luchtkussen envelop. Deze envelop is - de naam verklapt het al een beetje - aan de binnenzijde voorzien van lucht, in de vorm van bubbeltjesplastic. Dit plastic vangt alle klappen op en beschermt de kwetsbare inhoud. Ook onze luchtkussen enveloppen zijn verkrijgbaar in vele formaten. Let wel: houdt er rekening mee dat bij het versturen van een hoger product de breedte en hoogte van de envelop minder wordt. Onze tip over kartonnen enveloppen geldt tevens over de luchtkussen enveloppen. Twijfel je tussen 2 formaten, kies dan voor de grotere variant.

Twijfel je over het gebruik van luchtkussen enveloppen omdat er plastic in zit? Na gebruik van de envelop haal je het bubbeltjesplastic makkelijk uit de envelop. Zo kan de envelop zelf bij het oud papier en de rest bij het plastic. Wel zo duurzaam!

luchtkussen enveloppen

… in verzenddozen

Is het product wat je wilt verzenden te groot voor een envelop? Of is het erg breekbaar? Verstuur je product dan in een verzenddoos. Deze verzendverpakkingen zijn erg stevig én zien er super professioneel uit. Je hebt de keuze uit 2 soorten verzenddozen: deels bedrukte verzenddozen en volledig bedrukte verzenddozen. Onze deels bedrukte verzenddozen worden gemaakt van bruin karton en zijn verkrijgbaar in 3 formaten. De volledig bedrukte verzenddozen bestaan uit wit golfkarton en zijn te bestellen in maar liefst 16 formaten!

bedrukte verzenddozen

Dankzij een bedrukte verzendverpakking blijft de professionele uitstraling van je merk goed hangen bij de klant. Grote kans dat hij of zij volgende keer weer jouw product bestelt! Nu rest alleen nog de volgende vraag: wat mogen we op je verzendverpakkingen drukken? Ga je voor een ontwerp met enkel je logo of bedrijfsnaam, of pak je uit met een patroon? Het is geheel aan jou! Ga aan de slag met je ontwerp en bestel daarna al je (verzend)verpakkingen bij Drukland.nl.

Tags:

24-02-2022
 
 

Reacties