Fleur je ruimte op met fotobehang met eigen foto

Het laten afdrukken van foto’s is al jaren ongekend populair. Je kunt ervoor kiezen om je kantoor, vergaderruimte of woonkamer te decoreren met bijvoorbeeld een foto op aluminium. Maar er zijn nog zoveel mogelijkheden om je ruimtes gemakkelijk op te fleuren! Fotobehang is één van de vele opties. Wist je dat je bij Drukland.nl je eigen fotobehang kunt bestellen? In dit blog vertellen we onder andere alles over hoe je fotobehang kunt ontwerpen!


behangcirkel

Hoe wordt fotobehang gemaakt?

Het maken van fotobehang begint natuurlijk wanneer jij een mooi ontwerp hebt gevonden (of zelf hebt gemaakt). Je bepaalt zelf hoe groot het fotobehang wordt. Daardoor past het op iedere muur, dus ook die van jou! Je wil natuurlijk dat je fotobehang er goed uit komt te zien. Daarom raden we aan om een bestand aan te leveren van minimaal 150 dpi. Zo weet je zeker dat je een scherpe afbeelding op de muur krijgt. Meer weten over hoe je een scherp drukbestand aanlevert? Wij vertellen je alles over vectoren en pixels.

Nadat je een bestand hebt aangeleverd zijn wij aan de beurt! Jouw fotobehang wordt haarscherp op Walltex behang geprint. Dit behang heeft een gladde en dichte structuur. Dankzij deze structuur weet je zeker dat je foto of patroon prachtig op de muur komt. Een ander groot voordeel van Walltex behang is dat het uit één geheel bestaat. Anders dan ander fotobehang wordt ons fotobehang dus niet opgedeeld in verschillende banen. Daardoor hoef jij geen rekening te houden met losse banen en wordt het plakken super makkelijk.

De hele muur of een klein gedeelte?

Je kunt ervoor kiezen om één muur, de gehele kamer of juist een gedeelte van de muur te voorzien van fotobehang. Laat je niet beperken tot rechthoekige of vierkante ontwerpen. Ga eens buiten de gebaande paden en denk aan een cirkel van behang. Je vindt bij Drukland.nl behangcirkels tot wel 3 meter doorsnede. Ideaal om een grote, lege ruimte aan te pakken zoals een entreehal.

Je eigen fotobehang bevestigen

Het bevestigen van fotobehang hoeft helemaal niet zo een grote uitdaging te zijn als het lijkt. Dankzij onze tips zit jouw nieuwe fotobehang in een mum van tijd strak op de muur!

Wat heb je nodig om fotobehang op te hangen?

 • Een behangstomer, plantenspuit met lauwwarm water of een natte spons
 • BK 15 of een andere verdunde lijm (zoals Gel Behanglijm van Perfax) (optioneel)
 • BK 10 of een gelijkwaardige P.V.A.C. Lijm (zoals Ready & Roll Papier en Vinyl van Perfax)
 • Plamuurmes
 • Waterpas, laserpas of schietlood
 • Stanleymes en/of schaar
 • Potlood
 • Lamsvachtroller of blokkwast
 • Spatel of stalen liniaal
 • Natte doek

Voorbereiding fotobehang bevestigen

 1. Verwijder allereerst oud behang, waterverf, witkalk en sporen van inkt, krijt of potlood. Het verwijderen van oud behang gaat gemakkelijk met een behangstomer. Heb je geen behangstomer? Maak het oude behang dan goed nat met een plantenspuit (gevuld met lauwwarm water) of een spons. Als het oude behang eenmaal goed nat is, verwijder je het eenvoudig met een plamuurmes. Eventueel witkalk en sporen van krijt etc. verwijder je met een natte doek of spons.
 2. Controleer of het nodig is om de muur te voorzien van voorlijm. Dit doe je door een natte spons tegen de muur te houden. Loopt het water langs de muur naar beneden? Dan hoef je niets te doen. Neemt de muur het water op? Voorzie de muur dan van een voorlijm of een andere verdunde lijm.
 3. Bepaal een loodlijn met een laserpas, waterpas of schietlood.
 4. Snijd of knip het fotobehang met een Stanleymes of schaar op wandhoogte.

Hoe bevestig ik het fotobehang op de muur?

 1. Nadat alle voorbereidingen zijn gedaan, ligt alles klaar om het behang aan de muur te bevestigen. Smeer met een lamsvachtroller of blokkwast de wand in met lijm.
 2. Breng het behang aan op de wand. Strijk het behang licht met een spatel of stalen liniaal vlak in verticale richting.
 3. Verwijder het overtollige behang bij het plafond en de vloer(plint) met een spatel en Stanleymes. Tip: snijd met het mes langs de spatel in de hoek van het plafond of de vloer(plint).
 4. Zet een stap naar achter en bewonder je eindresultaat!

Drukland.nl is alleen verantwoordelijk voor het juist uitvoeren van de print op het bestelde materiaal. Wij zijn niet verantwoordelijk voor het eindresultaat op de muur.


Rest jou alleen nog om een mooie foto uit te kiezen of een patroon te maken. Wat laat jij op je fotobehang drukken?

Tags: foto

14-08-2023
 
 

Reacties