Wat is het beter: bedrukken of borduren?

Jouw ontwerp kun je op verschillende manieren op een kledingstuk of ander textiel krijgen. Twee van de bekendste en ook populairste zijn het bedrukken en borduren van kleding. Bij Drukland.nl kan het beide. Maar wat zijn eigenlijk de verschillen tussen beide methoden? En welke is beter? In dit blog leggen wij je er alles over uit!

Wat is beter, bedrukken of borduren?

Wat is kleding bedrukken?

kleding bedrukken

Bij kleding bedrukken wordt door middel van inkt jouw ontwerp op het textiel geprint. Heel losjes kun je dit vergelijken met het drukken van een flyer, alleen dan op een stof. Het grote voordeel van een bedrukking is dat het volledig full colour kan worden aangebracht. Hiermee kun je dus niet alleen maar teksten of logo’s printen, maar ook kleurenfoto’s. Het is een voordelige optie die bij een breed scala van verschillende producten kan worden toegepast.

Bij Drukland.nl laat je de volgende kleding bedrukken:

Wat is kleding borduren?

kleding borduren

Laat je jouw ontwerp op kleding borduren, dan wordt deze door middel van garen gestikt op de stof. Doordat er garen worden gebruikt, ben je beperkter in het gebruik van kleuren. Hierdoor is het borduren van full colour foto’s bijvoorbeeld niet mogelijk. Wel kun je logo’s, teksten of andere afbeeldingen met tot wel 15 kleuren op het kledingstuk borduren. Borduren is een slijtvaste optie en blijft ook voor de langere termijn mooi. Hoe vaak je het ook wast, de kleuren zullen niet of nauwelijks vervagen. Door de professionele uitstraling is het een populaire optie voor zakelijk gebruik en door slijtvastheid gaat het ook nog eens extra lang mee!

Bij Drukland.nl laat je de volgende producten laten borduren:

Moet ik kiezen voor borduren of bedrukken?

Het is lastig de twee druktechnieken direct met elkaar te vergelijken. Op veel punten verschillen ze namelijk flink, ondanks dat het bij beide gaat om een ontwerp op een kledingstuk of textiel te krijgen. Maar welke is nou eigenlijk beter, bedrukken of borduren? Dat is voornamelijk afhankelijk van hoe je de kleding wilt gaan gebruiken en vooral hoe vaak en hoe lang.

Borduren is geschikt voor kleding die voor langere tijd gebruikt wordt. Doordat jouw ontwerp gestikt wordt op het textiel, vervaagt of verkleurt het niet tijdens het wassen. Daarnaast geeft het een luxe en professionele uitstraling en is daardoor uitermate geschikt om zakelijk te gebruiken. Er zijn in totaal meer dan 300 kleuren garen waar je uit kunt kiezen, waarbij er maximaal 15 gebruikt kunnen worden in jouw ontwerp.

Een goedkopere optie is het bedrukken. Doordat de inkten langzaam kunnen vervagen na vaak wassen, is deze optie minder geschikt voor langdurig gebruik. Gebruik je de kleding voor een korte termijn of slechts een aantal keer, dan kan het bedrukken prima. Het andere voordeel is, zoals je hierboven al hebt kunnen lezen, het kunnen bedrukken van full colour afbeeldingen zoals bijvoorbeeld foto’s. Voor een feestje die ene leuke foto op een T-shirt? Dan is het bedrukken de beste optie, ook als het om prijs-kwaliteit gaat.


Kortom: borduren is iets duurder, maar gaat veel langer mee. Bedrukken kan ook full colour en is vooral geschikt kort tot middellang gebruik. Ben jij er al uit je wilt drukken of borduren? Wij staan voor je klaar en graag voor je aan de slag!

Tags:

24-04-2024
 
 

Reacties