Jouw perfecte poster aan de muur in 4 stappen

Een poster aan de muur zorgt voor net dat beetje extra sfeer bij jou thuis. Maar niet elke exemplaar past in elk interieur. Het is natuurlijk zonde als de poster helemaal uit de toon valt en zo op een negatieve manier opvalt. Wij laten je in vier simpele stappen zien hoe jij erachter komt wat voor soort poster bij jou past. Lees je mee?


welke poster past bij mij?

Stap 1: bepaal waar je de poster op gaat hangen

Als eerste is het belangrijk dat je weet waar je de poster op gaat hangen. Komt deze in je slaapkamer? Krijgt de poster een plekje in de keuken? Of pronkt deze juist in de woonkamer? Vanaf hier weet je al een stuk beter naar wat voor soort poster je op zoek bent. Zo wordt in de slaapkamer vaak gekozen voor een rustig ontwerp, terwijl in de woonkamer een mooie foto met bijvoorbeeld personen juist weer populair is. Maar iedereen en ieder interieur is anders, dus bepaal voor jezelf wat er op jouw poster moet komen. Jij kijkt immers steeds naar de poster!

Tip: hang je de poster ‘los’ op en dus niet in een lijst? Kies dan zorgvuldig een goed papiersoort waarop je je poster laat drukken. Er zijn namelijk veel verschillende soorten, die verschillen in dikte en uitstraling. In een lijst is het papier minder van belang.

Stap 2: kies voor de sfeer die bij jou past

Zoveel verschillende ontwerpen en foto’s, zoveel verschillende sferen en uitstralingen. Welke sfeer past het beste bij jou? Vind je een romantisch ontwerp met bloemen bijvoorbeeld mooi? Of ga je juist voor een mooie natuurfoto? Het gaat er in dit geval nog niet eens om wát er op de poster wordt gedrukt, maar het gaat om de sfeer. Let er wel op dat de sfeer van de poster die je gaat maken aansluit op de plek waar je deze op gaat hangen.

Voorbeelden van populaire stijlen: boho posters, industriële posters en moderne posters.

Stap 3: maak een keuze welke kleuren bij jouw interieur passen

Deze stap is voornamelijk van toepassing wanneer het om een afbeelding gaat en niet om een foto. Een foto op een poster draait natuurlijk veel meer om de foto dan dat het om de sfeer en de kleuren gaat. Ga je voor een ander soort ontwerp, dan is dit wel iets waar je rekening mee kunt houden. Hierbij kun je denken aan standaard ontwerpen, grafische designs en soortgelijke thema’s. Er zijn een aantal verschillende manieren waarop je de kleur kunt kiezen. Zo kun je ervoor kiezen om te gaan voor een kleur die overeenkomt met de rest van je interieur. Dit zorgt voor een mooi samenhangend geheel. Maar wil je juist de aandacht trekken met de poster? Dan kun je ook kiezen voor juist een kleur die contrasteert met je interieur.

Houd er rekening mee dat een digitale poster op je beeldscherm op papier vaak iets andere kleuren kleuren. Dit heeft met name te maken met het gekozen papier.

Stap 4: kies je ontwerp

Weet je welke sfeer en welke kleur bij jou past? Dan vallen er al een heleboel afbeeldingen af en wordt de selectie een stuk overzichtelijker. Toch blijft er nog voldoende keuze over van ontwerpen, foto’s of andere soorten posters die je kunt laten drukken.

Wil je een foto laten afdrukken op een poster? Dan is de kans groot dat je deze foto nog niet op het juiste formaat hebt. Met de online ontwerptool van Drukland.nl/be kun je eenvoudig jouw drukbestand op het juiste formaat zetten. Handig!

Tags:

27-07-2022
 
 

Reacties