De vlag kan uit!

Vrolijk wapperend in de wind. Geen enkele dag kijk je er hetzelfde naar. Bedrukte vlaggen worden nog wel eens vergeten als het gaat om een marketingstrategie. Maar een vlag kan jouw bedrijf wel echt helpen om zo de naam meer onder de aandacht te brengen. Een ideale manier voor extra aandacht en naamsbekendheid. Daarom deelt Drukland deze keer inspiratie en informatie voor jouw perfecte bedrukte vlag. In dit blog lees je alles over dit veelzijdige product!


Waarom de vlag laten bedrukken?

De vlag zal in veel gevallen niet bovenaan de lijstjes staan met marketingmiddelen. Maar waarom eigenlijk niet? Dat heeft waarschijnlijk te maken met het feit dat een vlag in veel gevallen niet direct leidt tot een aankoop. Maar vergeet niet dat naamsbekendheid en herkenning minstens zo belangrijk zijn. Een vlag is een bewegend object en valt dus erg op bij voorbijgangers. Zo vergroot je op een vrij eenvoudige manier de naamsbekendheid van jouw merk of bedrijf. Misschien niet direct, maar met een toekomstige aankoop zullen ze wel eerder aan jou denken. En dat leidt dan weer wel tot meer verkoop op de langere termijn.

Daarnaast kan een vlag perfect aansluiten op je bedrijfsidentiteit. Door je huisstijl ook door te trekken in de vlaggen, zorg je voor herkenbaarheid. Die herkenbaarheid - in combinatie met het vrolijk wapperen en de huisstijl - zorgt ervoor dat je opvalt. Al dan niet onbewust. En laten we eerlijk zijn: het ziet er ook gewoon professioneel uit, zo’n eigen vlag voor de deur.

En dan hebben we het nog niet eens gehad over het fysieke opvallen van de vlag. Je laat zo eenvoudig zien waar jouw winkel of pand staat. Mensen hoeven niet lang te zoeken om je te vinden. Een kleine moeite, maar wel net zo handig. Voor de klant, maar ook zeker voor jou!

baniervlag laten bedrukken

Wanneer gebruik ik welke vlag?

Een vlag is een vlag. Maar toch zijn er ontzettend veel verschillende soorten en maten als het om vlaggen gaat. We bespreken een paar voor je:

Mast- en baniervlaggen

De mast- en baniervlaggen zijn de vlaggen die je normaal gesproken het meest ziet. De naam zegt het al wel een beetje: deze vlaggen hang je eenvoudig aan een mast. De mastvlag wordt bevestigd aan twee hoeken en kan zo vrijuit wapperen. De baniervlag zit op drie verschillende hoeken vast en zal dus wat strakker staan. Beide vlaggen zijn niet geschikt om heel veel informatie op te plaatsen. Deze vlaggen gebruik je als herkenning en om aandacht te trekken.

Beachflag laten bedrukken

beachflag met logo

Je kunt eigenlijk geen beurs of evenement bezoeken zonder deze zeer populaire vlag tegen te komen. De beachflag is dan ook dé vlag voor tijdelijk en meermalig gebruik. Tijdelijk gebruik als in, gebruiken op een locatie en dan weer ergens anders neerzetten. De ‘mast’ is heel eenvoudig in elkaar te zetten en net zo gemakkelijk weer af te breken. Samen met de vlag in de handige draagtas en je neemt ‘m zo onder je arm mee.. Een ander groot voordeel is dat de vlag gebruikt kan worden met verschillende voeten. Een outdoorevenement op gras? Met de grondboor of grondpen steek je de vlag eenvoudig stevig in de grond. Sta je op straat of bij een binnenevenement? Dan is een parasolvoet de ideale optie. Door de voet te verzwaren kun je de beachflag ook prima gebruiken bij een beetje wind. Een beachflag wordt normaal gesproken van dichterbij bekeken. Hierdoor is de vlag eerder geschikt om iets meer informatie of bijvoorbeeld een foto op te plaatsen. Maar ook hiervoor geldt: het hoofddoel is aandacht trekken. Het informeren kun je beter op een andere manier doen, bijvoorbeeld via flyers of brochures. Multi-inzetbaar dus en een losse vlag is ook heel eenvoudig na te bestellen.

Kioskvlag

kioskvlag met logo

Dit is een vlag die je vooral veel ziet in winkelstraten. De vlaggen zijn iets compacter en steviger dan een ‘traditionele’ vlag. De traditionele vlag - zoals de baniervlag of beachflag - wordt gemaakt van vlaggendoek. De kioskvlag wordt gemaakt van bannermateriaal, dat een stuk dikker en steviger is. Tijdens vrijwel alle weersomstandigheden kan de vlag zonder problemen buiten hangen. De kioskvlag wordt vaak gebruikt met een een vlaggenstok die eenvoudig van de gevel te halen is. Zo kun je heel simpel tijdens openingstijden van je winkel de vlag buiten hangen. Gaat de winkel sluiten? Dan haal je de vlag weer vlot naar binnen. De kioskvlag is een soort herkenningspunt: ‘hallo, hier ben ik!’. De vlaggen hebben vaak een eenvoudig en minimalistisch ontwerp. Denk aan alleen een logo en bedrijfsnaam.

Een bedrukte vlag is geen flyer

Zo, dat statement is maar gemaakt. Een vlag gebruik je niet echt om mensen te informeren of mensen te overtuigen iets te doen. Een vlag dient eigenlijk alleen maar puur voor herkenning en aandacht trekken. Daar moet je het ontwerp ook op aanpassen. Werk hiervoor zoveel mogelijk met beeldmateriaal en laat teksten achterwege. Natuurlijk kun je wel een slogan, een korte quote of een bedrijfsnaam noemen, maar meer dan tien woorden is niet aan te raden.

Zorg ervoor dat ook met het gebruik van beeldmateriaal, zoals bijvoorbeeld afbeeldingen, logo’s en illustraties, het helder en eenvoudig is. Gedetailleerde foto’s zullen niet goed tot hun recht komen op een vlag. Een simpele afbeelding of een logo, met duidelijke contrasterende kleuren werkt daarbij een stuk beter. Zwart-wit of rood-wit zijn voorbeelden van kleurcombinaties die prima op een vlag gebruikt kunnen worden. Groen en blauw bijvoorbeeld lijken van een afstandje weer veel op elkaar. Niet echt geschikt voor een vlag dus. Het aantal kleuren dat je kunt gebruiken, dat hangt natuurlijk af van jouw (huis)stijl. Hiervoor geldt meestal dat het gebruik van twee of drie kleuren het beste opvalt. Benieuwd wat verder contrasterende, en dus geschikte kleuren, zijn? Als je in een kleurenwiel de tegenovergestelde kleuren pakt zit je eigen altijd goed.


Ben je nu net zo enthousiast over vlaggen als Sheldon Cooper of vlaggenknuffelaar en oud-president van Amerika Donald Trump? Snappen wij heel goed. Ga aan de slag met de vlag die bij jou past en wij maken deze graag voor je!

In ons vorig blog vertelden wij alles over de flyers. Benieuwd hoe jij alles uit je flyer kunt halen? Je vindt de blog hier.

Tags:

13-04-2021
 
 

Reacties