startnummers rennende groep

Wat kun je allemaal met startnummers?

Heb je binnenkort een hardloopwedstrijd of organiseer je zelf een loop? Dan hebben de deelnemers natuurlijk een startnummer nodig. De startnummers worden altijd gedrukt op speciaal scheurvast materiaal, zodat het wel tegen een stootje kan. Wil je weten hoe je een startnummer het best kunt bevestigen en wat er allemaal op hoort te staan? Je vindt 't in dit blog!

startnummers gegevens

Startnummer bevestigen

Een startnummer bestaat natuurlijk, zoals het woord het al aangeeft, uit een nummer van de deelnemer. Daarnaast vind je op het label ook vaak de naam of het logo van de hoofdsponsor en de naam van het hardloopevenement. Het is een vrij vaste regel dat een startnummer op het shirt hoort. Je kunt het best het startnummer met je rechterhand van boven naar beneden vlak tegen de borst strijken en dan vervolgens met je linkerhand het nummer naar links vlakstrijken en met je rechterhand naar rechts. Zo zit je nummer goed strak en heb je geen last van een wapperend nummer én honderdsten seconden tijdverlies. Ideaal!

startnummers bevestigen

Medisch paspoort

Hardlopen doe je niet zonder risico. Je kunt natuurlijk door je enkel gaan of ten val komen, maar er kan zich ook een ernstigere situatie voordoen. Bijvoorbeeld dat je middenin een loop ineens wegvalt. Veel hardlooporganisaties kiezen er daarom voor om ook de achterzijde van het startnummer te bedrukken. Hierop vind je dan het medisch paspoort van de deelnemer. Aan iedereen wordt voorafgaand aan het evenement gevraagd de ontbrekende gegevens in te vullen. Dit kunnen gegevens zijn als je bloedgroep, of je aan eventuele ziektes lijdt en wie de organisatie in geval van nood kan bellen. Misschien niet leuk om te vragen aan je deelnemers, maar wel verstandig om rekening mee te houden!

startnummers medisch paspoort

Benieuwd naar ons vorige blog? Lees dan snel wat je allemaal met aluminium kan doen. Veel plezier!

Tags: startnummers, hardlopen, medisch paspoort

14-07-2016
 
 

Reacties