kersttafel

Wat kun je allemaal met placemats?

Nog even en de heerlijkste gerichten staan weer op tafel. We hebben het natuurlijk over het kerstdiner. Uiteraard is iedereen mooi gekleed en is de tafel voorzien van het mooiste servies. Bij een mooie kersttafelschikking kunnen placemats eigenlijk niet ontbreken. Benieuwd naar leuke voorbeelden? Je vindt ze in dit blog!

kerstdiner

Zitplaatsen bepalen

Het doel van een placemat is je tafel beschermen tegen bijvoorbeeld kruimels en andere etensresten. Maar naast dat een placemat een enorm praktisch ding is, kun je er ook ontzettend leuke dingen mee doen. Je kunt namelijk helemaal zelf bepalen wat er op je placemat staat. Wil je bijvoorbeeld zelf de zitplaatsen bepalen? Voorzie dan elke placemat van een naam, zodat je zeker weet dat je niet naast die vervelende oom komt te zitten ;-)

vrienden

Lang tafelen

Naast teksten, kun je natuurlijk ook werken met leuke afbeeldingen. Wat we ook veel zien is een afdruk van het bord en het bestek. Leuk natuurlijk, maar als je begint met eten is er van je afbeelding niets meer te zien. Onze tip: benut juist de zijden van een placemat, omdat die vaak vrij blijven van servies en bestek. Zitten er ook kinderen aan tafel? Dan kun je een leuke kleurplaat op je placemat printen. Blijft iedereen tenminste gezellig aan tafel zitten en kun je lekker lang tafelen. Handig!

eet-smakelijk

Benieuwd naar ons vorige blog? Lees dan snel wat je allemaal met canvas kunt doen. Veel plezier!

Tags: placemats

24-11-2016
 
 

Reacties