Waar moet je op letten bij het wassen van bedrukte kleding?

Je hebt jouw eigen ontwerp op een kledingstuk laten printen. Maar hoe zorg je ervoor dat jouw bedrukte kleding zo lang mogelijk mooi blijft? Hierbij is vooral het wassen belangrijk. Met de nodige zorg en aandacht geniet jij maximaal van de kleding. Hoe je dat het beste kunt doen? Dat leggen wij je graag uit in dit blog!


kleding wassen

Wastips voor bedrukte kleding

 • Kleding altijd binnenstebuiten wassen

  Om bedrukte kleding te beschermen, was je deze het beste binnenstebuiten. Zo voorkom je beschadigingen door ritsen of haakjes van andere kleding. Tip: maak alle knopen, haakjes en ritsen vast voordat je ze in de was doet. Dan weet je zeker dat het geen schade aanricht!

 • Maximaal op 40 graden wassen

  Was je bedrukte kleding op maximaal 40 graden. Anders wordt de kleding te warm en bestaat er kans op beschadiging. Als je er de tijd voor hebt, is wassen met de hand natuurlijk het beste.

 • Geen wasverzachter gebruiken

  Door wasverzachter te gebruiken, kan de lijmlaag loslaten die gebruikt wordt tijdens het productieproces. Dit wil je natuurlijk voorkomen en kan je dus maar beter niet gebruiken voor bedrukte kleding.

 • Geen chloor- en/of bleekmiddel gebruiken

  Dit spreekt misschien voor zich, maar gebruik geen chloor- en/of bleekmiddelen die zowel de kleding als de bedrukking ervan kunnen aantasten.

 • Kleding niet in de droogtrommel doen

  De bedrukkingen worden op de kleding geperst. Deze kunnen loslaten en/of beschadigen door de hitte en wrijving van een droogtrommel. Je kan kleding het beste uithangen, zo krijg je uiteindelijk ook minder kreukels en kan je het strijken achterwege laten!

 • Nooit rechtstreeks op de bedrukking strijken

  Wil je je kleding toch wel strijken, zorg er dan voor dat je de laagst mogelijke temperatuur van je strijkbout instelt, de kledingstuk binnenstebuiten draait, een handdoek of zakdoek ertussen legt om doordrukking tegen te gaan en ten slotte aan de binnenkant strijkt.

 • Kleding niet in de zon laten drogen

  Bedrukte kleding kan je het beste uithangen, of dit nu binnen- of buitenshuis is maakt hierbij niet uit. Zolang je de kleding maar niet in direct zonlicht hangt, hierdoor kan de kleur van het textiel vervagen.


Nu weet je precies hoe jij jouw bedrukte T-shirts, sweaters of andere kledingstukken het beste kunt wassen. Wil je zelf kleding laten bedrukken en weet je niet precies hoe? Met onze handige tips bedruk ook jij gemakkelijk kleding!

Tags: kleding, wassen

29-06-2022
 
 

Reacties