briefpapier

Op welk soort papier laat jij je briefpapier drukken?

Voor bedrijven is briefpapier nog altijd een erg belangrijk product. Van officiële documenten tot offertes en facturen: ze worden allemaal op briefpapier geprint en verstuurd. Briefpapier = briefpapier, zou je denken. Maar er zijn binnen het product briefpapier nog verschillende opties. En dan vooral in de keuze uit de verschillende papiersoorten. Welke opties er zijn? Dat lees je in dit blog. En dan geven wij direct wat extra informatie over het papier. Zo weet jij zeker dat jij voor de beste optie gaat.

Basic briefpapier

Het briefpapier dat de meeste mensen kennen als briefpapier, is het basic briefpapier. Dit wordt gedrukt op 90 of 120 grams lasergeschikt bankpost. Het materiaal is helemaal wit van zichzelf. Door de open structuur kun je er gemakkelijk met pen of potlood opschrijven. En niet onbelangrijk: dit zorgt ervoor dat nagenoeg alle printers het kunnen verwerken en jouw afdruk haarscherp op het papier komt.

briefpapier-beschrijfbaar

Duurzaam briefpapier

Het maken van duurzame(re) keuzes wordt voor veel mensen steeds belangrijker. Dat moedigen wij alleen maar aan en wij helpen daar graag een handje bij. Er zijn maar liefst twee verschillende opties die als duurzaam papier gezien mogen worden. Als eerste gaat het over 80 grams recyclingpapier. De naam zegt het eigenlijk al: dit bestaat voor 100% uit ‘oud papier’. De kleur van dit papier is niet volledige wit en heeft een lichte tint. Doordat oud papier gebruikt wordt, kunnen er tussen verschillende drukvellen minimaal verschillen zitten. Veel zullen deze verschillen echter niet zijn.

De tweede duurzame optie, is het 90 grams biotop papier. Dit materiaal wordt niet met chloor gebleekt en behoudt hierdoor een natuurlijke uitstraling. Net als het recyclingpapier is dit niet 100% wit en heeft het een licht crème-achtige kleur.

Beide soorten zijn - uiteraard - papiersoorten met een open structuur en dus goed beschrijfbaar met pen en potlood. En, zoals je mag verwachten, rolt ook dit papier zonder problemen door vrijwel alle printers. Wil je meer weten over papier en hoe je hier duurzaam mee om kunt gaan? Hier lees je er alles over.

briefpapier-papiersoorten

Briefpapier ontwerpen

Briefpapier ontwerpen is niet ingewikkeld. Doordat je er in de meeste gevallen zelf nog iets op print, is het ontwerp bijvoorbeeld totaal anders dan bij een flyer. De meeste ontwerpen voor het briefpapier die bij ons binnenkomen hebben een vergelijkbare opmaak: bovenaan een logo en/of bedrijfsnaam. In de footer (onderaan het ontwerp) staan vaak algemene (contact)gegevens. Gebruik je het briefpapier om offertes of orders op te printen? Dan kun je de achterkant gebruiken voor algemene voorwaarden.

Het ontwerpen zelf kan op twee manieren: via een extern programma of op de site van Drukland.nl. Met een opmaakprogramma als InDesign of Illustrator kun alles ontwerpen wat je maar wilt. Heb je deze programma’s niet? Geen probleem! Met onze gratis online ontwerptool ontwerp je ook je eigen briefpapier. Door eenvoudig logo’s, afbeeldingen en teksten toe te voegen, kan iedereen toch professioneel briefpapier maken.

Naast het briefpapier zijn er nog veel meer manieren waarop je je huisstijl kunt gebruiken. Een goede manier om te zorgen voor herkenbaarheid en te bouwen aan je (merk)naam. De verschillende huisstijl producten hebben we voor jou op één pagina verzameld.

Tags: briefpapier

01-09-2021
 
 

Reacties