Makkelijker kiezen met 350 grams papier

Wij houden van keuze, net als jij. Maar soms bieden we net iets te veel keuze. Want afgelopen maanden kregen we veel vragen over het verschil tussen 300, 350 en 400 grams mat mc papier. Daarom hebben we nu voor 1 grammage gekozen: de 350 grams mat mc!

350 grams mat mc

Even in de cijfertjes duiken. Het gewicht van papier wordt in grammen per vierkante meter aangegeven. Dus als je een visitekaartje op 350 grams bestelt, dan is dat 1/213ste deel van een vierkante meter. Een visitekaartje weegt per stuk dus ongeveer 1,6 gram. Als je het kaartje dan op 300 of 400 grams papier laat drukken, dan heb je het over een verschil van 0,2 gram.

Stug papiertje

Wist je dat papier niet het enige is dat in ons papier zit? Zo zit er ook vocht, lijm en bijvoorbeeld opdikkingsmiddelen in. Hoe dik papier aanvoelt, hangt dus af van een combinatie van alle ingrediënten en niet alleen van de papierpulp. Je kan 350 grams mat mc perfect gebruiken voor het drukken van bijvoorbeeld visitekaartjes, flyers en compliment cards.

Goedkoper en sneller

Sinds vorig jaar drukken we al het drukwerk zelf. Zo kunnen we heel veel drukwerk goedkoper en sneller maken. Wil je eens zien hoe je drukwerk gemaakt wordt? We zien je graag in onze drukkerij. Mail of bel ons voor een afspraak, want we vertellen je met plezier alles over papier en drukwerk. Welkom!

Tags:

21-10-2016
 
 

Reacties