Makkelijker kiezen met 350 grams papier

Bij de meeste van onze producten heb je de keuze uit verschillende opties. Van afwerking en formaat tot papier- en materiaalkeuze. Fijn die keuze natuurlijk, maar wat is nu de beste optie voor jou. Vooral de materiaal- en papierkeuze leidt nog al eens tot keuzestress. Daarom lichten wij in dit blog één van de meeste gekozen papiersoorten voor jou uit: de 350 grams mat mc.

350 grams mat mc

Maar wat is 350 grams mat mc nou precies voor papiersoort? Het papiersoort is te verdelen in drie verschillende onderdelen: 350 gram, mat en mc. Om te beginnen met de 350 gram: dit is het gewicht per vierkante meter. Dus niet het gewicht van een visitekaartje, om maar een populair product op 350 gram te noemen. Om het gewicht te berekenen, bereken je de oppervlakte in vierkante meters x het gewicht per vierkante meter. In het geval van een visitekaartje van 55 x 85 mm: 0,055 x 0,085 x 350 gram = ongeveer 1,6 gram. Dat is het gewicht per visitekaartje in dit geval.

Het tweede deel is mat. Mat heeft betrekking op de uitstraling van het papier. De laatste toevoeging, de mc, heeft betrekking op het productieproces van het papier zelf. Mc is een afkorting voor machine coated. Hierbij ontstaat een gladde laag op het papier.

Stug papiertje

Het klinkt misschien gek, maar papier bestaat niet alleen maar uit papier. Zo zit er bijvoorbeeld ook vocht, lijm en opdikkingsmiddel in. Hoe dik het papier aanvoelt hangt af van een combinatie van alle deze ingrediënten en dus niet alleen van de papierpulp. Doordat het 350 grams mat mc papier een wat dikker en steviger papier is, is het ideaal te gebruiken voor het drukken van visitekaartjes, flyers en compliment cards.

Wil je een goed beeld krijgen van het 350 grams mat mc papier of één van de andere papiersoorten? In onze gratis drukwerkvoorbeeldenbox vind je samples van al onze papiersoorten. Zo wordt het vergelijken voor jou een stuk gemakkelijker.

Goedkoper en sneller

Bij Drukland.be maken wij al het drukwerk zelf. Dit geeft jou ontzettend veel extra voordelen. Naast het drukwerk voor de scherpste prijs, kunnen wij ook zeer efficiënt en snel produceren. Dus je hebt het allerbeste drukwerk snel én voordelig thuisbezorgd. Wat wil je nog meer?

Je weet nu een stuk meer over dit populaire papiersoort. Nieuwsgierig geworden naar het 350 grams mat mc papier? Bij het drukwerk dat je wilt bestellen selecteer je eenvoudig het papiersoort dat bij jouw visitekaartjes, presentatiemappen of tafelkaarten past. Naast het 350 grams mat mc papier kun je kiezen uit een flink aantal uiteenlopende papiersoorten. Voor welk papiersoort ga jij?

Gerelateerde blogs die ook interessant kunnen zijn

Maak een goede eerste indruk met visitekaartjes
De flyer is nog springlevend
Meer dan de standaard niet storen deurhangers

Tags:

21-10-2016
 
 

Reacties