header

Hoe lever je contour gesneden drukwerk aan?

Juni is bij ons de maand van de speciale materialen. In dit blog lichten we het materiaal uit waarop we onze ronde stickers drukken en vertellen we hoe we jouw drukbestand willen ontvangen. Lees ‘t snel!

Contour ontwerpen

Materialen stickers

Stickers kun je natuurlijk binnen en buiten plakken. Speciaal voor jou hebben we zowel indoor als outdoor materialen waar je uit kan kiezen. Als je gaat voor indoor stickers, dan drukken we dit op een stevig soort etikettenpapier. Je sticker heeft dan een matte uitvoering en de achterkant is voorzien van een breeklijn. Onze outdoor stickers hebben een dikte van 90 um en zijn uitstekend geschikt voor buitengebruik, omdat de inkten water- en UV-bestendig zijn. Onze outdoor stickers hebben geen breeklijn op de achterzijde.

Contour aanleveren

Wat is contour gesneden drukwerk?

Contour gesneden drukwerk is de uitgelezen kans om jouw drukwerk net dat beetje extra mee te geven! Of je nu letters zijn, je logo of een afbeelding… Wij snijden het precies voor je uit met onze snijplotter van Zünd! Contour snijden kunnen we doen bij veel plaatmaterialen en grootformaat stickers. Om dit drukwerk goed uit te kunnen snijden, moet je drukbestand voldoen aan een aantal aanleverspecificaties. In dit blog nemen we ronde stickers als voorbeeld over hoe je een bestand moet aanleveren.

Contour snijden

Contour gesneden drukwerk aanleveren

Als je drukwerk in een eigen contour wilt bestellen, ontvangen we graag een drukbestand met contourlijnen. Het is belangrijk dat deze lijnen op de juiste plek zitten, want alles buiten deze lijnen snijden we weg. Houd hierbij dus ook rekening met een afloop van 3 mm. Je opent je bestand in Illustrator en opent een nieuwe laag. Hier geef je met een vectorlijn (1pts) aan waar de snijlijn moet komen. Deze vectorlijn geef je enkele eigenschappen. Zo geef je als kleur 100% magenta op en vul je bij kleurtype ‘steunkleur’ in. Vul vervolgens bij staalnaam ‘CutContour’ in en bij overige zet je de lijn op ‘overprint’. Even opslaan en klaar is je drukbestand!

Ontdek snel waar je ronde stickers allemaal voor in kunt zetten!

Tags: contour gesneden drukwerk, contour snijden, contour, ronde stickers

12-06-2017
 
 

Reacties