Hoe kies je het perfecte relatiegeschenk voor je klanten?

Het geven van geschenken is een geweldige manier om klanten te bedanken voor hun zaken en om goodwill op te bouwen. Maar wat geef je aan een klant? Veel mensen vinden het moeilijk om het perfecte cadeau voor een klant te kiezen. En daarom hebben wij een aantal tips voor jou! In dit blog gaan we het hebben over hoe je het perfecte geschenk voor jouw klanten kunt kiezen. Lees dus snel verder zodat je snel aan de slag kunt!


wat is een brochure?

Een geschenk waar jouw relatie écht wat aan heeft

Als het om relatiegeschenken gaat, is het belangrijk iets te kiezen dat zowel gedenkwaardig als nuttig is. Een goede manier om het perfecte geschenk voor je klanten te vinden is na te denken over wat ze dagelijks zouden gebruiken. Een kalender maken of een mok bedrukken met een logo van je bedrijf zou bijvoorbeeld een praktisch geschenk kunnen zijn. Als je iets persoonlijkers wilt geven, overweeg dan een geschenk dat bij hun hobby's of interesses past. Stel dat een klant van lezen houdt, dan kun je bijvoorbeeld een boekenlegger met het logo van je bedrijf geven. Of heb je een echte reiziger als klant? Dan is een bagagelabel een leuk geschenk. En wat dacht je van een bedrukte sporttas voor die fanatieke sporter?

Jouw merkbekendheid vergroten

Merkartikelen zijn een geweldige relatiegeschenk, omdat het door de ontvanger gebruikt kan worden en ook je bedrijf promoot. Als je niet zeker weet wat het meest gewaardeerd zou kunnen worden, overweeg dan je klant rechtstreeks te vragen wat ze op prijs zouden stellen of wat onderzoek te doen naar hun bedrijf. Met een klein beetje moeite kom je een heel eind en laat je je klanten zien hoeveel je hun zaak waardeert.

Hoeveel geef je uit?

Een andere belangrijke overweging bij het kiezen van relatiegeschenken is het budget. Onthoud dat het bij een geschenk er niet om gaat hoeveel je uitgeeft, maar om de attentheid erachter. Met een eenvoudig, maar attent geschenk kom je een heel eind om je waardering voor de zaken van je klanten te tonen. En wist je dat een pen met bedrukking nog steeds het meest gegeven relatiegeschenk is? Een geschenk hoeft dus zeker niet duur te zijn.

Voorbeelden van relatiegeschenken

Er zijn veel verschillende soorten geschenken die je aan je klanten kunt geven. Ben je er nog steeds niet helemaal uit? Hier zijn wat ideeën:

Een doordacht gekozen geschenk laat zien dat je om hen en hun bedrijf geeft. Het is een mooie manier om relaties op te bouwen en je waardering te tonen.

En zo heeft Drukland.nl nog een tal van relatiegeschenken waar je uit kunt kiezen. Neem dus de tijd om rond te snuffelen en het perfecte geschenk voor jouw relatie te vinden!

Tags:

15-08-2022
 
 

Reacties