Drie manieren om signing intern te gebruiken

Signing en plaatmaterialen kennen we voornamelijk van reclameborden. En daar is het natuurlijk ook hartstikke geschikt voor. Maar het is zonde om het gebruik niet breder te trekken. Waarom zou je het ook niet intern gaan inzetten? Je kunt het op verschillende manier inzetten. Inspiratie nodig? Wij geven je drie voorbeelden van hoe jij signing intern kunt gebruiken!


interne signing

Bewegwijzering

Meest voor de handliggend is misschien interne bewegwijzering. Dat kan in de meest letterlijke vorm. Handig als je werkt in een groot pand of gebouw. Voor een klein(er) pand of kantoor is dat misschien enigszins overdreven. Maar je kunt wel op een leuke manier de verschillende ruimtes en afdelingen onderscheiden. Denk aan bijvoorbeeld plafondhangers of naambordjes bij een vergaderruimte. Het is eenvoudige manier om je huisstijl, naast het standaard briefpapier en enveloppen, verder door te trekken. Want ook voor je medewerkers is die herkenning erg belangrijk!

Functioneel

Een bedrijf zonder brainstorm bord of zonder planning? Die zullen er weinig zijn. Een op maat gemaakt whiteboard werkt altijd beter een standaard exemplaar. Waarom? Omdat deze speciaal voor jullie op maat wordt gemaakt! Niet alleen letterlijk, maar ook qua ontwerp en bedrukking. Dus jij bepaalt zelf hoeveel ruimte je wilt voor aantekeningen. Wil je een planning per week? Of juist per maand? Jij beslist.

Tip: maak een tijdloos design, dus zonder specifieke datums. De teksten - geschreven met whiteboardmarker - kun je eenvoudig wegvegen en kun je dus de volgende jaren prima opnieuw gebruiken.

Wie ben je?

Ieder bedrijf heeft een missie en een visie. Bij de één zal deze wat helderder en uitgesproken zijn dan bij een ander. Maar het hele bedrijf werkt uiteindelijk naar deze twee doelen toe. Zorg dat iedereen daar ook van op de hoogte is én blijft. Met een groot bord in een werkruimte of bijvoorbeeld een gezamenlijke ruimte, zorg je op een laagdrempelige manier iedereen in contact komt met die missie en visie. Dus waar werken we met z’n allen aan of voor? Of misschien zijn er andere zaken of onderdelen die je super belangrijk vindt als bedrijf of juist als werkgever. Met plaatmaterialen kun je alle kanten op en kunt mensen blijvend motiveren en inspireren.

Inspirerend werken

Over inspirerend gesproken, dat zijn heel veel werkplekken tegenwoordig niet. Het zijn vaak saaie en vooral extreem functionele ruimtes geworden. Niet echt bevorderlijk voor het creatief denken, als je het ons vraagt. Een verandering van omgeving zorgt voor net een wat andere invalshoek of gedachtegang. Tover die saaie vergaderruimte eens om tot een kleurrijke ruimte. Of kies voor een rustgevend ‘uitzicht’ op een mooi natuurlijk verschijnsel.

Wat ook goed werkt zijn bekende en motiverende quotes van bekende mensen. Denk aan zinnen uit films of nummers of iets dat tijdens een speech of toespraak gezegd is. Het is laagdrempelig en zorgt direct voor een andere sfeer dan op een ‘standaard’ werkplek.

Levensloop van het bedrijf

Iets dat ook inspirerend kan werken en ook nog eens goed is voor de motivatie, is het laten zien wat voor bedrijf je bent. Dus laat de mensen (medewerkers, maar ook externe bezoekers/leveranciers) zien wie je bent. Is het een bedrijf dat al jarenlang bestaat? Laat zien waar je vandaan komt en hoe je je ontwikkeld hebt. Je mag trots zijn op de geschiedenis en dit laten zien! Of misschien zijn er bijzondere mijlpalen en/of gebeurtenissen die je wilt delen? Met signing geef je dit een blijvende plaats én zorg je indirect ook nog eens voor een trots gevoel en een stukje extra motivatie.


Kortom: signing is veel meer dan alleen reclameborden. Je kunt er alle kanten mee op, van puur functioneel tot creatief en inspirerend. Vergeet niet dat je werknemers een groot deel van hun dag op het kantoor of een andere werkplek doorbrengen. Dus waarom wel veel tijd steken om het thuis aan te kleden en het kantoor links te laten liggen? Aan de slag dus! Wij hebben alle mogelijkheden qua signing voor je op een rijtje gezet. Welke past het beste bij jou?

Tags:

21-02-2023
 
 

Reacties