A10 formaat: afmetingen, producten en meer

Het A10 formaat is het kleinste formaat in de A formaten. Met een formaat van 2,6 x 3,7 cm of 26 x 37 mm is het formaat dusdanig klein, dat wij dit formaat niet standaard voor elk product kunnen aanbieden. Om bijvoorbeeld papieren drukwerk machinaal te kunnen verwerken, zal het eindformaat iets groter moeten zijn. Een A8 formaat, is voor ons het kleinst verwerkbaar formaat voor papier. Benieuwd naar deze opties? Kijk dan eens op onze pagina voor A8 formaten.

Altijd gratis verzending

Spoedleveringen mogelijk

Online ontwerpen


A10 formaat afmetingen in mm, cm, pixels en inch

De meeste mensen zullen ongetwijfeld bekend zijn met de term A4 of A5. Wat de afmetingen van een A10 formaat precies inhouden, zetten wij graag voor je op een rijtje:

  • 2,6 x 3,7 cm
  • 26 x 37 mm
  • 1 x 1,5 x 2,0 inch
  • 307 x 437 pixels (bij 300 dpi)

Formaat A10 afdrukken

Vanwege het zeer kleine formaat van A10 zijn er maar weinig toepassingen voor. Er zijn simpelweg te weinig producten welke op dit kleine formaat geproduceerd kunnen worden.

Desondanks het zeer kleine formaat, is deze toch opgenomen in de A-standaard voor formaten. Door de logische opbouw die hierin zit, kan een A10 formaat natuurlijk niet ontbreken. Hoewel het A10 formaat dan niet altijd geschikt blijkt voor drukwerk, hoort dit formaatje er zeker bij!


Op zoek naar producten met het kleinst mogelijke formaat voor drukwerk?

Wat zijn A formaten precies?

Om duidelijkheid te geven in een wereld van formaten, zijn er verschillende standaarden bedacht. Een A-formaat bestaat dus uit verschillende standaard formaten. Het uitgangspunt van de A-formaten is A0 met een formaat van 84 x 118,8 cm. Als je een A0 formaat precies door het midden snijdt, creëer je twee A1 formaten. Als je dit A1 formaat dan weer exact door tweeën deelt, maak je een A2 formaat. Deze lijn kun je doortrekken naar bijvoorbeeld een A4 of A6 formaat, waarmee er dus een logische opbouw is bedacht tot een A10 formaat van 2,6 x 3,7 cm.

De formaten zijn zo bedacht dat deze dezelfde verhouding hebben, ook als je deze opdeelt. Dat maakt het bijvoorbeeld eenvoudiger voor een vormgever om een ontwerp aan te passen van A2 formaat naar A4 formaat. Deze standaard formaten worden nagenoeg wereldwijd gehanteerd, wat gemak oplevert voor alle betrokken partijen! Zo weet een vormgever bijvoorbeeld welk formaat er moet worden ontworpen, of een producent voor kliklijsten met welk formaat inhoud er rekening gehouden moet worden.

 

0 producten € 0,00