A formaten: alles over formaten, producten en meer

Op deze pagina nemen we je graag mee in een heldere uitleg over de verschillende A formaten bij Drukland.nl! Er zijn natuurlijk veel verschillende formaten en bijbehorende producten. Hoewel veruit de meeste mensen bekend zijn met een A4 formaat van 29,7 x 21 cm, zijn er een tal andere A formaten. Van A0 tot A10, we leggen je graag uit hoe het precies zit.

Wat zijn A formaten precies?

Om duidelijkheid te geven in een wereld van formaten, zijn er verschillende standaarden bedacht. Het formaat A bestaat dus uit verschillende standaard formaten. Het uitgangspunt van de A formaten is A0 met een formaat van 84 x 118,8 cm. Als je een A0 formaat precies door het midden snijdt, creëer je twee A1 formaten. Als je dit A1 formaat dan weer exact door tweeën deelt, maak je een A2 formaat. Deze lijn kun je doortrekken naar bijvoorbeeld een A4 of A6 formaat, waarmee er dus een logische opbouw is bedacht tot een A10 formaat van 2,6 x 3,7 cm.

De A formaten zijn zo bedacht dat deze dezelfde verhouding hebben, ook als je deze opdeelt. Dat maakt het bijvoorbeeld eenvoudiger voor een vormgever om een ontwerp aan te passen van A2 formaat naar A4 formaat. Deze standaard formaten worden nagenoeg wereldwijd gehanteerd, wat gemak oplevert voor alle betrokken partijen! Zo weet een vormgever bijvoorbeeld welk formaat er moet worden ontworpen, of een producent voor kliklijsten met welk formaat inhoud er rekening gehouden moet worden.


A0 formaat

84 x 111,8 cm

A0: Het begin en uitgangspunt van de A formaten. Met een afmeting van 84 x 118,8 cm heeft het A0 formaat een vrij groot oppervlakte van 1m². Om deze reden zijn de meest bestelde producten op A0 formaat voornamelijk posters en spandoeken. Bij Drukland.nl vind je naast posters en spandoeken ook sandwichborden en kliklijsten.

Meer lezen over het A0 formaat »

A1 formaat

59,4 x 84 cm

Met een oppervlakte van 0,5 m² is een A1 formaat precies de helft van een A0 formaat. Het formaat van 59,4 x 84 centimeter leent zich goed om gezien te worden. Daarom wordt dit formaat meestal gebruikt voor het bestellen van posters. Ook vind je bij Drukland.nl natuurlijk bijpassende producten zoals bijvoorbeeld stoepborden en kliklijsten.

Meer lezen over het A1 formaat »

A2 formaat

42 x 59,4 cm

Met een formaat van 42 x 59,4 cm kun je met het A2 formaat goed gezien worden. Het welbekende A4 formaat past precies 4 keer in het A2 formaat. Dit maakt drukwerk op A2 formaat een sterk communicatiemiddel. Omdat het formaat aan de grotere kant is, wordt dit formaat veelal ingezet voor posters. Uiteraard vind je bij Drukland.nl ook bijpassende producten zoals stoepborden en kliklijsten voor dit formaat.

Meer lezen over het A2 formaat »

A3 formaat

29,7 x 42 cm

De meeste mensen zullen bekend zijn met een A3 formaat. Dit formaat is precies het dubbele van een A4 formaat voor bijvoorbeeld in de printer thuis of op kantoor. Er worden voornamelijk posters met dit formaat gemaakt, maar ook bijvoorbeeld folders kunnen worden gevouwen uit een A3 formaat. Naast folders vind je ook foto op placemat producten en flyers op A3 formaat.

Meer lezen over het A3 formaat »

A4 formaat

21 x 29,7 cm

Nagenoeg iedereen is bekend met een A4 formaat. Dit welbekende formaat wordt veelal gebruikt voor printers thuis of op kantoor. Natuurlijk produceren wij ook drukwerk op dit formaat van 21 x 29,7 cm. Producten zoals A4 flyers en briefpapier. Ook worden er veel boeken en magazines op dit formaat geproduceerd.

Meer lezen over het A4 formaat »

A5 formaat

14,8 x 21 cm

Een A5 formaat van 14,8 x 21 cm is precies de helft van een A4 formaat. Er worden voornamelijk A5 flyers en folders met dit formaat geproduceerd.

Meer lezen over het A5 formaat »

A6 formaat

10,5 x 14,8 cm

Het A6 formaat van 10,5 x 14,8 cm wordt vaak gebruikt voor A6 flyers en ansichtkaarten. Door het handzame formaat is een A6 formaat handig om te verzenden per post, of om uit te delen. Bij Drukland.nl vind je ook bijpassende producten, zoals bijvoorbeeld geschikte enveloppen om te drukken.

Meer lezen over het A6 formaat »

A7 formaat

7,4 x 10,5 cm

Met een formaat van 7,4 x 10,5 cm is het A7 formaat vrij klein. Het is het op één na kleinste A formaat welke wij kunnen bedrukken. Er worden voornamelijk kleine stickers , A7 flyers en folders op het A7 formaat geproduceerd. Ook kun je terecht bij Drukland.nl voor bijvoorbeeld tickets inclusief nummering en of afscheurstrook!

Meer lezen over het A7 formaat »

A8 formaat

5,2 x 7,4 cm

Het A8 formaat van 5,2 x 7,4 cm is het kleinst standaard A formaat die wij aanbieden in ons assortiment. Met dit formaat worden meestal stickers en A8 flyers besteld. Vanwege het kleinere formaat wordt er voornamelijk papieren drukwerk besteld. Hierbij kun je denken aan kleine (uitdeel)flyers of labels. Ook vind je bij Drukland.nl handige etiketten op rol!

Meer lezen over het A8 formaat »

A9 & A10 formaat

3,7 x 5,2 cm & 2,6 x 3,7 cm

Het A9 en A10 formaat zijn de twee laatste en daarmee kleinste formaten van de A formaten. Beide formaten zijn dusdanig klein dat er geen standaard drukwerk producten door ons verwerkbaar zijn. Desondanks de zeer kleine formaten, zijn deze toch opgenomen in de A-standaard voor formaten. Door de logische opbouw die hierin zit, kunnen de A9 & A10 formaten natuurlijk niet ontbreken. Hoewel een A9 of A10 formaat dan niet altijd geschikt blijkt voor drukwerk, horen deze formaatjes er zeker bij!

Meer lezen over het A9 formaat »
Meer lezen over het A10 formaat »
 

0 producten € 0,00