Spot UV

Wil jij iets extra’s aan je drukwerk geven? Met spot-UV laat je bepaalde elementen in je ontwerp glanzend maken, zodat deze er echt uit springen! Op deze pagina lees je alles over de mogelijkheden, de producten en hoe jij ook kunt zorgen voor het mooiste drukwerk met spot UV.

Spot UV, wat is dat eigenlijk?

Spot UV is een afwerking op het drukwerk waarbij een gedeelte van het ontwerp glanzend wordt gemaakt en op die manier extra opvalt. Het geeft iets extra’s aan bijvoorbeeld jouw visitekaartjes of flyers en geeft een luxe en professionele uitstraling. Je kunt het misschien ook wel kennen als spotvernis of spotlak. Om het contrast tussen de spot UV en de rest van het kaartje extra te benadrukken wordt er eerst mat laminaat aan beide zijden gebruikt. Zo springen de glanzende elementen er nog meer uit!

Vroeger werd de spot UV met zeefdruk aangebracht. Met de hoge opstartkosten was dit alleen interessant voor de echt grote oplages. Doordat Drukland.nl spot UV combineert met het digitale drukwerk, is bestellen voor iedereen makkelijk én goedkoop. Zo bestel je al kaarten met deze luxe afwerking vanaf 25 stuks voor een zeer scherpe prijs en ook nog eens de razendsnelle levering die je van Drukland.nl gewend bent.

Papiersoorten

Wij hebben zorgvuldig een selectie gemaakt waarbij het spot UV het mooiste tot zijn recht komt. Welke optie je ook kiest, het drukwerk wordt eerst voorzien van een extra sterke laminaatlaag. Dit zorgt niet alleen voor extra contrast, maar biedt ook nog eens een goede bescherming van zowel het materiaal als de print zelf. De papiersoorten waar je uit kunt kiezen, in combinatie met spot UV:

  • 300 grams ansichtkaartenkarton
  • 300 grams biotop
  • 300 grams natuurkarton wit
  • 350 grams Tintoretto Gesso
  • 350 grams mat mc

Het laminaat wordt aangebracht aan zowel de voor- als achterkant van het drukwerk, waarbij aan één zijde dus het spot UV toegepast kan worden. Bij het gebruikte laminaat blijven beide zijden gewoon beschrijfbaar met pen en potlood.

Spot UV bestellen

Drukwerk met spot UV bestellen is niet moeilijk, maar het is wel belangrijk dat goed wordt aangeleverd in het drukbestand. Instructies over hoe je dat precies doet en waar je rekening mee moet houden, vind je terug in de instructiesheet voor spot UV die je kunt downloaden. Heb je nog vragen over de afwerking, het drukbestand of wil je iets anders weten? Onze drukwerk experts staan natuurlijk voor je klaar om je vragen te beantwoorden.

Spot uv bestellen doe je door naar de productpagina van het betreffende product te gaan, de gewenste opties te selecteren en als laatst te kiezen voor de afwerking 'Enkelzijdig spot UV'.

 

0 producten € 0,00