B1 formaat afmetingen, producten en meer


Op zoek naar een product op een B1 formaat van 70 x 100 cm ofwel 700 x 1000 mm? Bij Drukland.nl ben je aan het juiste adres! Van posters tot stoepborden en kliklijsten, bij Drukland.nl bestel je gemakkelijk en snel jouw producten op een B1 grootte. Met het op één na grootste B-formaat weet je zeker dat je de aandacht van veel mensen grijpt en jouw boodschap opvalt.


Hang bijvoorbeeld een B1 formaat poster op om reclame te maken. Ideaal om echt op te vallen. Posters van B1 formaat worden dan ook vaak gebruikt op drukke plekken, zoals winkelcentra of beurzen. Ook kun je eenvoudig plaatmaterialen op dit formaat bestellen. Hierover later meer.Op maat gemaakte producten, supersnelle leveringen en zoals je van ons gewend bent, altijd gratis verzending.


Altijd gratis verzending

Spoedleveringen mogelijk

Online ontwerpen


B1 formaat printen in mm, cm, inch en pixels

Een B1 heeft een flink formaat. Het B1 formaat is het op één na grootste formaat in de B standaard. De B standaard begint met B0 en heeft een formaat van 100 x 140 cm. De B1 formaat afmetingen zijn:

  • 70 x 100 cm
  • 700x 1000 mm
  • 27,8 x 39,4 inch
  • 8.350 x 11.811 pixels (bij 300 dpi)

Om een beter beeld te geven van een B1 formaat, het welbekende A4 formaat voor bijvoorbeeld printpapier past iets meer dan 11 keer in een B1 formaat. Dit maakt drukwerk op B1 formaat dus een sterk communicatiemiddel. Vanwege het flinke formaat wordt een B1 formaat veelal ingezet voor het produceren van posters. Door het grote oppervlakte is er ruimte voor een duidelijk en opvallend ontwerp voor de bedrukking. Bijvoorbeeld voor het weergeven van een plattegrond van een gebouw, of om te informeren over een belangrijke gebeurtenis of evenement.

Maar het B1 formaat is ook zeer goed geschikt als reclamedrager. Reclame voor jouw bedrijf of merk, maar ook om jouw producten aan te prijzen. Met het B1 formaat weet je zeker dat je drukwerk gezien gaat worden! Voor reclamecampagnes natuurlijk extra belangrijk. Met een B1 formaat kun je niet alleen informeren of deze inzetten voor commerciële doeleinden. Je kunt ook bijvoorbeeld een indrukwekkende kunstwerk tentoonstellen aan de wand. Kunst illustraties als wanddecoratie zijn tegenwoordig razendpopulair! Zoals je ziet, zijn er toepassingen genoeg.


B1 formaat afdrukken

Bij Drukland.nl zijn er een aantal producten standaard te bestellen op B1 formaat. Maar wist je dat je buiten deze standaard producten nog veel meer op B1 formaat kunt bestellen? Bij Drukland.nl bieden wij bij veel producten namelijk de mogelijkheid deze te bestellen met een eigen formaat. Met bijvoorbeeld plaatmaterialen of spandoeken. Met het B1 formaat weet je in ieder geval dat je een mooie afmeting met logische verhoudingen te pakken hebt!

Een aantal standaard producten op B1 formaat:

Wat zijn B formaten precies?

Om duidelijkheid te geven in een wereld van formaten, zijn er verschillende standaarden bedacht. De meest bekende standaard is de A-standaard. Bijna iedereen is wel bekend met een A4 formaat. Hoewel er maar liefst 11 verschillende formaten in de A standaard zijn verwerkt, zijn deze formaten niet altijd overal even goed voor geschikt. Soms is een A0 formaat te groot, maar een A1 formaat weer te klein. In zo'n geval kan een formaat uit de B standaard een goede uitkomst bieden. Een B1 formaat valt hierin namelijk tussen in.

Een B-formaat bestaat dus uit verschillende standaard formaten. Het uitgangspunt van de B-formaten is B0 met een formaat van 100 x 140 cm. Als je een B0 formaat precies door het midden snijdt, creëer je twee B1 formaten. Als je dit B1 formaat dan weer exact door tweeën deelt, maak je een B2 formaat. Deze lijn kun je doortrekken naar bijvoorbeeld een B4 of B6 formaat, waarmee er dus een logische opbouw is bedacht tot een B10 formaat van 3,1 x 4,4 cm.

De formaten zijn zo bedacht dat deze dezelfde verhouding hebben, ook als je deze opdeelt. Dat maakt het bijvoorbeeld eenvoudiger voor een vormgever om een ontwerp aan te passen van B2 formaat naar B4 formaat. Deze standaard formaten worden nagenoeg wereldwijd gehanteerd, wat gemak oplevert voor alle betrokken partijen! Zo weet een vormgever bijvoorbeeld welk formaat er moet worden ontworpen, of een producent voor kliklijsten met welk formaat inhoud er rekening gehouden moet worden.

 

0 producten € 0,00