Foliedruk

Met foliedruk maak je van al het drukwerk iets extra bijzonders! Of het nu gaat om het drukken van visitekaartjes of uitnodigingen voor een bruiloft: deze afwerking zorgt ervoor dat jouw ontwerp naar een hoger niveau getild wordt. Bij Drukland.nl vind je verschillende opties en, uiteraard, de scherpste prijzen, razendsnelle levering en de beste kwaliteit. Doordat wij de folie aanbrengen op digitaal drukwerk, bestel je ook snel en eenvoudig kleine oplages.

Foliedruk, wat is dat precies?

Bij foliedruk wordt een gedeelte van het drukwerk voorzien van een folie. Je hebt hierbij bij Drukland.nl de keuze uit bedrukking met goudfolie en koperfolie. Deze afwerking wordt boven op het het drukwerk aangebracht waardoor er naast een unieke uitstraling ook een soort 3D effect ontstaat. Dit zorgt voor een nog opvallender uiterlijk en geeft jouw drukwerk dus direct een extra boost!

Waar het drukken met folie vroeger tijdrovend, duur en alleen geschikt was voor grote oplages, maakt Drukland.nl het toegankelijk voor iedereen. Het wordt namelijk verwerkt op ons digitale drukwerk. Hierbij heb je geen minimale oplage meer en kun je dus ook kleine oplages bestellen met deze bijzondere afwerking. Of het nu om zakelijke visitekaartjes gaat, een uitnodiging voor een feest of een geboortekaartje: bij ons vind je het allemaal.

Bij Drukland.nl kun je kiezen voor foliedruk bij de volgende papiersoorten:

  • 300 grams ansichtkaartenkarton
  • 300 grams biotop
  • 300 grams natuurkarton wit
  • 350 grams Tintoretto Gesso
  • 350 grams mat mc

Het productieproces

Er zijn verschillende stappen in het productieproces waarmee wij zorgen voor het mooiste eindresultaat. Goed om te weten: bij deze afwerking wordt er altijd dubbelzijdig laminaat aangebracht op de zijde van de afwerking.

Maar hoe wordt drukwerk met foliedruk gemaakt? Allereerst printen wij jouw ontwerp op het papier dat je gekozen hebt. Dit papier wordt vervolgens voorzien van het extra sterke en krasbestendige mat laminaat. Deze extra laag zorgt voor een betere hechting van de folie en zorgt tegelijkertijd ook voor een nog groter contrast tussen afwerking en materiaal. Dat betekent dat het dus nóg meer opvalt!

Na deze afwerking kan de koper- of goudfolie worden aangebracht. Dit komt alleen op de plekken die jij hebt aangegeven in het drukbestand. Vervolgens, als de afwerking klaar is, kunnen wij alles op maat snijden, eventueel nog verder verwerken of afwerken en - natuurlijk - versturen.

Drukbestanden aanleveren voor foliedruk

Voor het mooiste en beste eindresultaat is het belangrijk om de drukbestanden op de juiste manier bij ons aan te leveren. Hierin moet je ook aangeven waar je de foliedruk wilt hebben. Hoe je dat kunt aangeven, leggen wij stap voor stap uit onze handige informatiesheet goudfolie of informatiesheet koperfolie. Hierin vind je nog veel meer informatie over het drukken met folie en waar je rekening mee moet houden.

 

0 producten € 0,00