Boek drukken: voor welk soort kies jij?

Een boek drukken, daar komt best wat bij kijken. Niet alleen gaat het om veel meer pagina’s dan bijvoorbeeld een folder en flyer, maar er zijn ook veel meer aspecten waar je rekening mee moet houden. En of het nu om 1 boek gaat of juist om een grote oplage: alles begint bij het kiezen voor het juiste soort boek. Er zijn namelijk verschillende soorten boeken die je kunt laten drukken. Allemaal weer met eigen eigenschappen. Wij zetten de verschillende soorten voor je op een rijtje!


boek drukken

Hardcover boek

Met een hardcover boek heb je een stevig boek met een luxe uitstraling in handen. De cover bestaat namelijk uit een dikker soort karton dat je niet kunt buigen. Die extra stevigheid zorgt ervoor dat het binnenwerk optimaal beschermd wordt en dus lang mooi blijft. Ideaal voor een boek dat je voor langere tijd mooi wilt houden. Een fotoboek gedrukt als hardcover? Een echte eyecatcher in de boekenkast! En wat te denken van een luxe productcatalogus om jouw producten en/of diensten te laten zien? Door de luxe en professionele uitstraling maak je direct een goede indruk bij (potentiële) klanten.

Softcover boek

Een ander soort boek dat je kunt laten drukken is een softcover boek. Deze variant staat ook wel bekend als paperback. Dit omdat de cover niet uit dik karton, maar uit dikker papier bestaat. Hierdoor is het boek een stuk soepeler dan het hardcover boek. Vooral tijdens het bladeren zul je merken dat dit makkelijker gaat. En ook qua gewicht is het een stuk lichter. Doordat deze afwerking vaak een voordelige keuze is ten opzichte van een hardcover boek, wordt het voor ontzettend veel doeleinden ingezet. Denk aan bijvoorbeeld rapporten, verslagen, fotoboeken, onderzoeken, leesboeken en nog veel meer. En door de ruime keuze uit opties voor zowel de kaft als het binnenwerk, maak je er echt je eigen boek van. Ander voordeel? Het boek kan letterlijk op maat gemaakt worden met de optie ‘Eigen maat’!

Boek met spiraalbinding

Ben je op zoek naar een boek waarbij de pagina’s helemaal opengeslagen kunnen worden? Dan kom je al snel uit bij een boek met spiraalbinding, ook wel wire-O genoemd. Doordat de pagina’s hierbij niet tot een boek gelijmd worden, blijven het volledige aparte pagina’s. Dit maakt dat het omslaan naar een volgende pagina heel eenvoudig is! Ook kun je het zo maken dat er geen echte cover is. Dit is handig als je bijvoorbeeld langer op één pagina wilt blijven. De pagina’s kunnen namelijk helemaal plat gelegd worden en vallen dus niet - gedeeltelijk - dicht. Het is misschien niet de eerste optie waar je aan denkt bij een boek, maar vooral voor productcatalogus, verslagen en rapporten is het een ideale optie.

Magazine

Voor veel boeken geldt een minimaal aantal pagina’s. Dit heeft te maken met de stevigheid van de gelijmde rug. Heb je niet voldoende pagina’s, maar wil je het toch als boekvorm laten drukken? Denk dan eens aan een magazine. Die bestel je al vanaf 8 pagina’s! In plaats van een gelijmde rug worden hier de pagina’s bij elkaar gehouden door twee nietjes. Een meer dan goed alternatief voor een ‘echt’ boek. Je kunt hier ook kiezen voor een kaft op dikker papier. Hiermee krijg je wel het luxere gevoel en uitstraling van een boek, maar dan met minder pagina’s. Ook dit product kan op ontzettend veel manieren ingezet worden. Zo zien wij veel programmaboekjes, verslagen, magazines, catalogussen in deze vorm voorbij komen.


Zoals je kunt lezen, zijn er veel verschillende manieren waarop een boek drukken mogelijk is. Van een luxe hardcover tot een multifunctioneel magazine! Zet de verschillende opties nog eens goed naast elkaar voor jezelf en bepaal welke voor jou het beste is. En kom je er niet helemaal uit, dan helpen wij graag met maken van die juiste keuze.

Tags:

11-03-2024
 
 

Reacties