header

Hoe lever je contour gesneden drukwerk aan?

Juni is bij ons de maand van de speciale materialen. In dit blog lichten we het materiaal uit waarop we onze ronde stickers drukken en vertellen we hoe we jouw drukbestand willen ontvangen. Lees ‘t snel!

Contour ontwerpen

Materialen stickers

We kennen twee verschillende soorten stickers: voor binnen en voor buiten. Bij kies je daarbij voor indoor of outdoor stickermaterialen. Als je kiest voor de indoorstickers, dan worden deze gedrukt op een stevig soort etikettenpapier. Deze sticker heeft een matte uitvoering en om de backing gemakkelijk van de sticker te halen, is er een breeklijn aangebracht op de achterzijde. De outdoor stickers hebben een dikte van 90um en zijn geschikt voor buitengebruik. Zowel het materiaal als de water- en UV-bestendige inkten zorgen voor een goede duurzaamheid. De outdoorstickers hebben geen breeklijn aan de achterzijde.

Contour aanleveren

Wat is contour gesneden drukwerk?

Normaal gesproken wordt je drukwerk in een rechte vorm (vierkant of rechthoekig) gesneden. Met een eigen contour wijk je hier van af en kies je voor een eigen vorm. Op die manier kun je ook kiezen voor ronde stickers. Ideaal om je drukwerk net even wat extra's mee te geven en zo nog meer in het oog te laten springen. Met onze Zünd snijmachine snijden wij de stickers en het plaatmateriaal nauwkeurig naar de gewenste vorm.

Contour snijden

Contour gesneden drukwerk aanleveren

Om te weten hoe wij de vorm in jouw ontwerp moet uitsnijden, moet je je bestand op de juiste manier aanleveren. Naast de andere punten is bij een eigen contour de contourlijn erg belangrijk. Dit wordt door de snijmachine gezien als snijlijn. Wanneer je je bestand in Illustrator opent, open je een nieuwe laag. Vervolgens geef je hier met een vectorlijn (1pts) aan waar de snijlijn precies moet komen. Deze vectorlijn geef je enkele eigenschappen mee. Als kleur geef je 100% magenta aan en bij het kleurtype selecteer je 'Steunkleur'. Bij de staalnaam geef je 'CutContour' op en als laatste zet je bij overige de lijn op 'Overprint'. Opslaan en je bestand is geschikt om contour gesneden te worden.

Ontdek snel waar je ronde stickers allemaal voor in kunt zetten!

Tags: contour gesneden drukwerk, contour snijden, contour, ronde stickers

12-06-2017
 
 

Reacties