PERSBERICHT

13-05-2016, Westerbroek

Nieuwe naam én nieuw pand voor Reclameland B.V.

Vanaf vandaag gaat Reclameland B.V. verder onder de naam Simian B.V. De term Simian wordt gebruikt voor primaten (apen) die gekenmerkt worden door de mogelijkheid om zich snel en gemakkelijk aan te passen naar veranderende omstandigheden. De bekende drukwerksites Drukland.nl, Reclameland en Flyerzone vallen allen onder Simian B.V., maar blijven als afzonderlijke merken bestaan. Omdat de drie drukwerksites al het drukwerk zelf produceren en het aantal klanten en bestellingen blijft toenemen, is Simian B.V. vanaf vandaag verhuisd naar een drie keer zo groot pand van maar liefst 7.000 m2 in het Groningse Westerbroek.

Over Simian B.V.

Simians zijn vindingrijk, speels en worden gekenmerkt door een hoge intelligentie. Persoonlijke eigenschappen die goed van pas komen in een snel veranderende wereld als die van druk- en printwerk. Eigenaar Wouter Haan: “Door de toenemende digitalisering is er minder vraag naar drukwerk, maar met een sterk businessmodel is het zeker mogelijk om succes te hebben. Op dit moment zijn Reclameland, Drukland.nl en Flyerzone in Nederland de enige online drukkerijen die écht innoveren. Zo hebben we pas nog de nieuwste offset drukpers van Komori aangeschaft waarmee we uniek zijn in onze snelheid, kwaliteit en aanlevertijden.”

Verhuizing naar Westerbroek

Simian B.V. produceert voor alle drie de merken het drukwerk. Hierdoor is de productiecapaciteit enorm hoog en blijft het aantal werknemers toenemen. “Dat is de reden dat we naar Westerbroek zijn verhuisd. Ons nieuwe pand is drie keer zo groot, voorzien van de beste en nieuwste machines en daarnaast is ons logistieke proces geoptimaliseerd dat zorgt voor een nog snellere verwerking van bestellingen. Zo kunnen klanten die iets in spoed voor 17.00 uur bestellen, het drukwerk de volgende dag al in huis hebben. In Westerbroek kunnen we dan ook ruimschoots aan de klantvraag voldoen.”

Grootse investeringen

Simian B.V. heeft meer dan 5 miljoen geïnvesteerd in het pand en de nieuwe machines. Zo is er een flinke verbouwing geweest, zijn diverse nieuwe kantoorruimtes gecreëerd en heeft een team van interieurarchitecten de diverse afdelingen ingericht. Daarnaast heeft Simian B.V. onlangs de nieuwste drukpers van Komori en diverse afwerkmachines aangeschaft, evenals de nieuwste Polar snijmachines en diverse afwerkmachines. Hiermee is Simian B.V. helemaal klaar voor de toekomst.

Online drukkerij

In Westerbroek worden dagelijks onder meer visitekaartjes, flyers, briefpapier, spandoeken, bierviltjes, magazines en boeken gedrukt. Simian B.V. is met de drie drukwerksites de enige online drukkerij met een geheel eigen productielocatie. “Ons uitgebreide productassortiment in combinatie met de service en de bereikbaarheid maken ons sterk. We zijn bijvoorbeeld voor onze klanten tot 22.00 uur telefonisch bereikbaar. Dit samen zorgt natuurlijk ook voor groei. Elke dag opnieuw werken we hard om onze klanten de beste service en kwaliteit drukwerk te bieden.”

Over de drie drukwerksites

Wouter Haan begon in 2008 met Reclameland. In 2015 nam Haan de drukwerksites Drukland.nl en Flyerzone over. Inmiddels werken zo'n 100 medewerkers voor Simian B.V. en worden er dagelijks meer dan 1000 drukwerkopdrachten geproduceerd. Simian B.V. is met Drukland.be, Reclameland en Flyerzone een betrouwbare partner van drukkerijen, reclamebureaus, verspreiders en andere grafische professionals. Naast Nederland, zijn de drie drukwerksites actief in België.

Meer informatie
Gerwin Verdonk
Business Officer

Tel: 06 190 82 910
Email: gerwin@drukland.nl

Tags: Persbericht, Komori, drukpers, verhuizing, drukwerk

12-05-2016
 
 

Reacties