Hoe bereken je het gewicht van papier?

Je bent bezig met het samenstellen van jouw perfecte flyer, folder of visitekaartje. Maar bij de verschillende papiersoorten raak je de weg een beetje kwijt. Zoveel verschillende gewichten, maar wat is het verschil eigenlijk? En hoe kun je gemakkelijk berekenen wat één flyer weegt? Handig voor als je bijvoorbeeld een mailing in gaat zetten. Het gewicht van papier en je dit kunt berekenen staat centraal in dit blog.

Papiergewicht visitekaartjes

Welk papier moet ik kiezen?

Een goede en terechte vraag. Maar ook een vraag waar niet direct een antwoord op is. Het is namelijk afhankelijk van wat voor drukwerk je zoekt en wat je er mee wilt gaan doen. Voor een flyer met de aankondiging van de rommelmarkt bij de basisschool is uitstraling niet direct het belangrijkste. Het voornaamste is de boodschap. Voor een zakelijk visitekaartje is dat een ander verhaal: hierbij wil je juist direct indruk maken en moet het een degelijk en goed kaartje zijn.

Wij snappen goed dat het voor jou niet makkelijk is om te kiezen uit al die papiersoorten. Daarom hebben wij een box met drukwerkvoorbeelden samengesteld. Dit is een doosje met samples van de verschillende papiersoorten. Zo kun je zelf het papier zien, voelen en ruiken. Zo weet je wat je bestelt. De box sturen wij helemaal gratis naar je toe.

Papiergewichtcalculator

Het gewicht van papier

Er zijn ontzettend veel papiersoorten. Wat direct opvalt zijn de verschillende gewichten: van 80 gram tot maar liefst 350 gram. Dat is een behoorlijk verschil! Het getal dat je ziet is het gewicht per vierkante meter. Wil je het gewicht per stuk weten, dan moet je allereerst het formaat duidelijk hebben. We nemen een standaard visitekaartje van 350 gram als voorbeeld. Het gewicht bereken je met behulp de volgende formule: breedte (m) x hoogte (m) x gewicht per vierkante meter. Het complete sommetje wordt dus 0,085 x 0,055 x 350 gram = 1,64 gram per kaartje.

Kan dat niet makkelijker? Zeker kan dat! Speciaal voor jou hebben wij een papiergewicht caluclator gemaakt. Het enige dat jij hier hoeft te doen, is de gegevens invullen. De calculator berekent vervolgens het exacte gewicht. Scheelt jou weer het nodige rekenwerk!

Papiergewicht verzenddoos

Flyers en ander drukwerk verspreiden

Het verspreiden van drukwerk kan op verschillende manieren. Je kunt de flyers ergens neerleggen zodat mensen ze zelf mee kunnen nemen. Niet de meest effectieve manier, want mensen moeten zelf de flyer pakken. Wel goedkoop, je heb er verder geen omkijken naar zonder echte kosten te maken. Het zelf actief flyeren werkt in dat geval al beter. Wil je het helemaal actief en effectief aanpakken? Dan is een mailing ideaal. Zo valt jouw flyers, folders of brochure bij de mensen op de deurmat. Makkelijker kan bijna niet. Om de portokosten te berekenen, is het het belangrijk dat je het gewicht van je drukwerk weet. Zo voorkom je dat je achteraf voor verrassingen komt te staan en weet je van te voren waar je aan toe bent qua kosten.


Nu je meer weet over het papier en het gewicht, kun je aan de slag. Ga jij voor het 135 grams papier? Of is het stevige 300 grams juist meer iets voor jou? Eén ding weet je zeker: bij Drukland.nl vind je altijd een papiersoort dat bij jou past.

Tags: visitekaartjes, papiergewicht, papiergewichtcalculator

29-05-2017
 
 

Reacties