header

Hoe bereken je het gewicht van papier?

De maand mei is bij ons de maand van de promotie! Met visitekaartjes kun je eenvoudig je naamsbekendheid vergroten. Bij het bestellen ervan kun je uit veel papiersoorten kiezen. Lastig? Niet als je weet wat een gramsgewicht zegt over het papiersoort! Ontdek ‘t snel!

Papiergewicht visitekaartjes

Rekenvoorbeeld papier

Het gewicht van papier geven we in grammen per vierkante meter aan. Stel, je bestelt een standaard formaat visitekaartje van 5,5 x 8,5 cm. Dit formaat is 1/213ste deel van een vierkante meter. Als je dit visitekaartje vervolgens hebt besteld op 350 grams, dan weegt je kaartje 1,6 grams (350 : 213). Bestel je het visitekaartje bijvoorbeeld op 300 grams papier, dan weegt je kaartje 0,2 gram minder.

Papiergewichtcalculator

Papiergewicht calculator

Als je het bestelde drukwerk wilt (laten) vervoeren, is het handig dat je weet wat het gewicht is. Je kunt dit heel eenvoudig op onze website berekenen met onze papiergewicht calculator. Hiermee bereken je precies het gewicht van je bestelling. Het enige wat je hoeft te doen is het eindformaat, het papiergewicht en het aantal in te voeren en onze calculator doet de rest. Ideaal!

Papiergewicht verzenddoos

Op zoek naar nog ander drukwerk dan visitekaartjes? Ontdek snel hoe je flyers in zet voor promotiedoeleinden!

Tags: visitekaartjes, papiergewicht, papiergewichtcalculator

29-05-2017
 
 

Reacties