header

Hoe bereken je het gewicht van papier?

De maand mei is bij ons de maand van de promotie! Met visitekaartjes kun je eenvoudig je naamsbekendheid vergroten. Bij het bestellen ervan kun je uit veel papiersoorten kiezen. Lastig? Niet als je weet wat een gramsgewicht zegt over het papiersoort! Ontdek ‘t snel!

Papiergewicht visitekaartjes

Rekenvoorbeeld papier

Het gewicht dat je selecteert op onze website, is het gewicht per vierkante meter. Als je bijvoorbeeld een visitekaartje besteld van 350 gram weegt niet visitekaartje 350 gram, maar weegt een vierkante meter aan visitekaartjes 350 gram. Het bewicht per item kun je eenvoudig bereken via de volgende formule: lengte (in meters) x breedte (in meters) x gewicht. Om bij het voorbeeld van de visitekaartjes te blijven komt dat dus uit op 0,085 meter x 0,055 meter x 350 gram = 1,64 gram per kaartje.

Papiergewichtcalculator

Papiergewicht calculator

Ga je jouw drukwerk gebruiken voor bijvoorbeeld een mailing, dan is het handig om te weten wat het gewicht is. Zo kun je van te voren al het één en ander regelen met de verspreider. Speciaal voor jou hebben wij een papiergewicht calculator in het leven geroepen. Het enige dat je hier hoeft te doen is het invoeren van formaat, het gewicht en het aantal. Handig!

Papiergewicht verzenddoos

Op zoek naar nog ander drukwerk dan visitekaartjes? Ontdek snel hoe je flyers in zet voor promotiedoeleinden!

Tags: visitekaartjes, papiergewicht, papiergewichtcalculator

29-05-2017
 
 

Reacties