Jouw festival promoten doe je zo!

Het festival- en evenementen seizoen is los gebarsten. Grote kans dat je er één bezoekt, of misschien wel ééntje organiseert. Bij de organisatie van een festival komt veel kijken, zo ook de promotie. En bij promotie denken we tegenwoordig veelal aan online uitingen, maar vergeet ook zeker het fysieke onderdeel niet! Juist met drukwerk val je op tijdens de alledaagse momenten. Hoe dat zit? Lees het in ons blog!


Festival promoten

Verspreid het woord

Een oude maar nog altijd effectieve manier van reclame maken is flyeren. Dit kan op verschillende manieren: versturen via de post, uitdelen op drukke plekken, of neerleggen in folder/flyerrekken of op andere veelbezochte plekken. Bedenk vooral waar jouw doelgroep zich het meest zal bevinden. Op die manier weet jij dat je de juiste mensen attendeert op jouw festival!

Blijven plakken

Ook met het gebruik van outdoor posters maak je het mogelijk om veel mensen in de buurt te informeren over jouw festival. Plak ze waar het kan én mag, om zo voorbijgangers erop te wijzen dat binnenkort jouw festival plaatsvindt. Zo hoef je na het plakken niet verder aan de slag en laat je de posters hun werk doen. Een andere manier van promoten en plakken is met de (outdoor) sticker. Verspreid ze door de stad of deel ze uit! Zorg dat mensen het ontwerp gaaf vinden en jouw festival duidelijk wordt gelinkt. Stickers zijn hot and happening en zullen daarom ook de aandacht trekken. Daarnaast zijn verzamelaars, studentenhuizen of creatievelingen altijd opzoek naar mooie stickers die ze graag willen hebben en opplakken. Daarmee maak je niet alleen nu reclame, maar blijf je nog even langer plakken!

Niet weg te wimpelen

Vlaggen zijn niet alleen handig om jouw festival aan te kleden en bezoekers te laten weten waar ze moeten zijn. Het is ook een mooi promotiemiddel. De vlaggen zou je in overleg met de locatie al eerder neer kunnen zetten op locatie zodat mensen die er langskomen weten dat op die locatie er binnenkort een festival plaatsvindt. Zorg ervoor dat de naam van het festival of contactgegevens, zoals socialmedia kanalen, een website of informatie op de locatie’s website duidelijk vermeld zijn. Wees vindbaar!

Geen ‘bord’ voor de mond

Naast vlaggen zijn borden en spandoeken ook ideaal om op afstand en op locatie reclame te maken voor jouw festival. Denk bijvoorbeeld aan een groot bouwbord waar met een sfeerfoto van voorgaande jaren, de line-up of een opvallend ontwerp de aandacht getrokken wordt. Hetzelfde kan je kwijt op een spandoek, het voordeel van een spandoek is dat het minder groot is en daarmee makkelijker ergens opgehangen kan worden en geschikt is voor hergebruik. Met de juiste print zou je het spandoek op bijvoorbeeld de dag van het festival nog als aankleding kunnen gebruiken.

Beetje kleiner

Een bouwbord zet je niet overal neer en een spandoek mag niet overal hangen, op meer locaties en op drukkere plekken heb je ander drukwerk nodig. Een sandwichbord is hier erg geschikt voor. Deze kan je op de meeste plekken in de stad kwijt om palen heen (lantaarnpalen, verkeersborden etc.). Vooral op de drukke plekken van de stad zal dit handig zijn om fietsers en voetgangers aan te spreken. Bekijk wel goed wat de regels zijn rondom borden plaatsen in jouw stad of gemeente. Het zou jammer zijn als jouw mooi ontworpen en gedrukte borden meteen worden verwijderd omdat ze daar niet geplaatst mogen worden.


Festival promoten

Nu je weet hoe jij jouw festival het beste kunt promoten is het alleen nog wachten op jouw ontwerp. Ga snel aan de gang en zorg ervoor dat Jan en alleman straks op jouw festival staan te dansen!

Tags: Promotie drukwerk, Promotie, Festival, Festival drukwerk

03-05-2023
 
 

Reacties