Alles wat je nodig hebt voor je festival of evenement

Wanneer je een festival organiseert kom je er al snel achter dat je enorm veel drukwerk nodig hebt. Van het moment van aankondigen tot het daadwerkelijke evenement zelf; offline bereik je de bezoekers het beste. Benieuwd naar welk drukwerk wat je allemaal nodig hebt? We helpen je op weg in dit blog!


sandwichbord bedrukken

Bezoekers trekken voor je festival

Een festival kan niet zonder bezoekers. Om zoveel mogelijk bezoekers naar je festival te halen, is het van belang dat zoveel mogelijk mensen van je festival afweten. Hoe zorg je daarvoor? Trek bijvoorbeeld de aandacht door een groot spandoek langs een druk kruispunt te hangen. Of hang de ruime omgeving vol met posters en sandwichborden. En tot slot een klassieker, die niet voor niets een klassieker is: de flyer. Bedruk de flyers met de headlines of hoogtepunten van je festival en leg ze neer bij horeca, winkels en hotspots in de buurt.

spandoeken bedrukken

Programmaboekjes: meer dan een weggevertje

Van optredens van artiesten tot voorstellingen en presentaties; elk festival of evenement heeft een programma. Maak je programma kenbaar aan je bezoekers met programmaboekjes! Programmaboekjes komen in vele soorten en maten. Het meest gangbare programmaboekje is een geniet exemplaar op A6 formaat. Het handzame formaat zorgt ervoor dat het boekje gemakkelijk in een tas of (jas)zak past. Extra pagina’s vul je met bijvoorbeeld achtergrondinformatie van de artiesten of voorstelling. Zo wordt het programmaboekje ook een item om te bewaren!

Liever een compacter programmaboekje? Een gevouwen folder is een goed alternatief voor het geniete programmaboekje.

programmaboekjes drukken

Je bezoekers wegwijs maken

Een festivalterrein kan overweldigend zijn. Zeker wanneer je bezoekers net komen kijken! Het laatste wat je wil is dat ze verdwalen en optredens missen. Zorg voor duidelijkheid met borden. Podia, uitgangen, ingangen en (niet geheel onbelangrijk) de toiletten; je geeft ze aan met behulp van borden.

Een andere manier om aan plaatsaanduiding te doen is met spandoeken. Hang bijvoorbeeld een enorm spandoek aan een hoge stellage. Met zo een grote boodschap weet je zeker dat deze over het hele festivalterrein zichtbaar is! Hoogstwaarschijnlijk staan er op het evenement dranghekken en hekwerken. Hang deze vol met op maat gemaakte hekwerkspandoeken en maak van je hek een hotspot om foto’s te maken.

borden bedrukken

Van reguliere bezoekers tot VIP’s; maak onderscheid met polsbandjes

Op bijna elk festival krijg je een polsbandje om bij binnenkomst. Polsbandjes zijn ideaal wanneer bezoekers het festivalterrein op en af kunnen lopen. Komen er artiesten optreden op je festival? Geef artiesten een speciaal artiesten polsbandje. Of geef werknemers een eigen polsbandje. Polsbandjes zorgen voor herkenbaarheid en maken de taak van beveiligers een stuk makkelijker. Zijn bezoekers van alle leeftijden welkom op jouw evenement? Dan zijn polsbandjes ook goed in te zetten als leeftijdscontrole. Zo voorkom je gemakkelijk dat je alcohol schenkt aan minderjarigen.

Kortom, polsbandjes zijn onmisbaar op je festival. Nog een extra tip: pak uit het met ontwerp en maak van je polsbandje een collectors item!

polsbandjes bedrukken

In dit blog helpen je op weg met het drukwerk dat niet mag ontbreken op je festival. Benieuwd wat je nog meer nodig hebt? Neem een kijkje op onze festival drukwerk pagina.

Organiseer je in België een tof festival? Flyers drukken en al het andere drukwerk kan net zo gemakkelijk, snel en voordelig in België!

Tags:

22-04-2022
 
 

Reacties