Waarom signing onmisbaar is voor jouw onderneming

welkomsbord drukken

Je bent altijd op zoek naar een manier om het voor jou en jouw klanten/gaster beter, makkelijker en effectiever te maken. Een product dat jou daarbij een flinke boost kan geven, zijn (reclame)borden. En op ontzettend veel verschillende manier in te zetten. Niet alleen handig voor de postbode en leveranciers, maar voor iedereen. Grote borden tegen de gevel, die kent iedereen wel. Maar wist je dat je juist ook op kleinere en subtielere manieren veel kunt bereiken?. Om te laten zien wat je met signing allemaal kunt doen, geven we in dit blog een rondleiding door ‘ons’ hotel. Toevallig geen eigenaar van een hotel? Vrijwel alle punten kun je ook in andere branches gebruiken!


Het begint buiten…

Wat ziet een hotelgast als eerste? Juist, de buitenkant van het gebouw. Daar begint het mee. Aankleding van de gevel is dan waarschijnlijk het eerst waar je aan denkt. Dat is inderdaad een belangrijk punt. Iedereen mag weten dat jij hier een hotel runt. Lekker groot en opvallend, dan weet je in ieder geval zeker dat niemand het over het hoofd ziet.

gevelbord drukken

Maar naast een gevelbord zijn er nog meer manieren om de aandacht van mensen te trekken. Staat jouw hotel niet langs een drukke doorgaande weg? Dan is het handig om niet alleen direct bij je hotel te laten zien dat je daar ziet, maar ook iets verder van je hotel af. Een groot reclamebord of een bewegwijzering naar jou toe helpt om de naamsbekendheid te vergroten. Wel verstandig om eerst bij je gemeente te checken wat wel en niet mag. Het is dan misschien een open deur, maar: als iedereen zomaar overal een bord langs een weg plant, is dat niet bevorderlijk voor de verkeersveiligheid.

Eenmaal op de parkeerplaats moeten gasten weten waar zij mogen parkeren. Welke plaatsen zijn voor mensen met een handicap? Waar zijn de plekken waar de elektrische auto’s of fietsen kunnen opladen? Waar is de receptie / ingang? Het zijn zo maar een paar voorbeelden waar plaatmateriaal goed van pas komt.


Daarna gaan de gasten naar binnen

Voor binnenruimtes kun je - grofweg - twee soorten van informeren onderscheiden: noodzakelijk informatief of entertainment informatief.

informatiebord drukken

In de categorie ‘noodzakelijk’ valt de aanduiding van de brandslangen, de vluchtroutes, een brandplan of andere veiligheidsborden. Niet alleen omdat het moet van de brandweer en andere instanties, maar je wilt het voor jezelf, je collega’s en gasten/bezoekers/klanten gewoon zo veilig mogelijk maken. Iets minder noodzakelijk misschien, maar niet onbelangrijk zijn de huisregels. Eigenlijk overal waar je binnenkomt hangt wel een lijst met punten waar de gasten zich aan dienen te houden. Dus bij de receptie of bij de ingang waar iedereen naar binnenloopt, duidelijk een aantal belangrijke punten. Al nagedacht over de aanduiding van de verschillende ruimtes? Wel eens geprobeerd je kamer te vinden zonder dat deze aangegeven wordt met een kamernummer? Niet bepaald ideaal. Hetzelfde geldt voor bijvoorbeeld de eetzaal, een vergaderruimte, liften, toiletten en eventuele andere gebruikersruimtes.wanddecoratie drukken

Dan, de tweede categorie ‘entertainment’. Het zal niet opeens chaos zijn in hele bedrijf bij het niet gebruiken van dit soort signing. Ook zullen er geen vergunningen ingetrokken worden. Dit is de categorie waarbij je het voor jezelf en voor je gasten leuker en makkelijker kunt maken. Een goede en laagdrempelige manier om te binden met jouw gasten! Bij de bar een duidelijk overzicht van de verschillende drankjes. Foto’s van de cocktails met de meest bijzondere namen werken bijzonder goed! Wat ook scoort, zijn persoonlijke foto’s aan de muur. Heb je bijvoorbeeld een bijzonder pand? Of is het bedrijf al meerdere generaties in de familie? Vertel er wat over! Met vrolijke foto’s en een korte uitleg krijgt de gast zo direct meer gevoel bij zijn of haar overnachting. Of heb je misschien een grondige renovatie gehad? Laat stap voor stap de verschillende stadia zien. Leuk, informatief en je bouwt zo vrij eenvoudig een persoonlijke band op met je gasten.


Vorm geven aan jouw verhaal

Het meeste plaatmateriaal dat je tegenkomt, dat is vierkant of rechthoekig. Maar wist je dat bijvoorbeeld jouw foto op glas ook eenvoudig in iedere gewenste vorm gesneden kan worden? Een glasplaat met een eigen contour - zo wordt dat ook wel genoemd - valt een stuk meer op dan een standaard vorm. Je kunt het zo gek niet bedenken. Of ben je juist op zoek naar een extra duurzame variant? Dan is honingraatkarton bedrukken een goed idee! Plaatmateriaal in de vorm van je logo’s. Letters die je uit kunt laten snijden. Maar bijvoorbeeld ook een vorm van een persoon of een dier. Heb je bijvoorbeeld een mascotte of een persoon die het gezicht van jouw hotel is? Contour gesneden bij de uitgang zwaait hij/zij/het jouw gasten uit. Of dat ene speciale biertje of cocktail bij de bar. Een gemakkelijke en creatieve manier om extra aandacht te trekken zonder al te veel moeite. Zo’n eigen vorm geeft een extra dimensie aan jouw drukwerk. Geen loze witte ruimtes meer, maar precies zoals jij dat in je hoofd hebt. En ook nog eens lekker opvallend!


receptie hotel drukwerk

Benieuwd welke verschillende materialen er allemaal zijn? Bij ons heb je een ruime keuze uit verschillende plaatmateriaal voor zowel binnen als buiten. En bijna al deze materialen zijn ook nog eens in een eigen contour te bestellen. Je kunt dus al je creativiteit op tafel gooien met het ontwerpen!

En kun je nu helemaal geen genoeg krijgen van het ontwerpen? Of weten wat drukwerk voor jou kan opleveren? We hebben ook heel handige blogs geschreven over bijvoorbeeld vlaggen en flyers.

Tags:

11-05-2021
 
 

Reacties