Jouw merk op een bierviltje? Dat kan creatiever!

Bierviltjes? Jazeker. Bierviltjes kunnen een heel goede aanvulling zijn op jouw marketingstrategie. Het is een product dat eigenlijk iedereen wel kent en, onbewust of niet, mee in aanraking komt. Een ideale manier om jouw merk of evenement nog wat extra aandacht te geven. En daarnaast houden de bierviltjes de tafel netjes schoon. Hoe jij bierviltjes kunt inzetten? Wij geven je in dit blog een paar tips!


Bierviltjes als marketinginstrument

Allereerst is het belangrijk om je doelgroep goed in beeld te hebben. Als jouw doelgroep geen bierviltjes gebruikt is het zonde van het geld en de energie. Komt jouw doelgroep wel regelmatig in een kroeg of op een evenement? Dan zijn bierviltjes een interessante aanvulling op bestaande marketinginstrumenten.


creatieve bierviltjes

Hoe gaaf is het als mensen met jouw logo in hun handen aan de bar zitten?! Met bedrukte bierviltjes vergroot je eenvoudig jouw naamsbekendheid. Een bierviltje is namelijk een gebruiksvoorwerp dat mensen vaak in handen hebben. En een goede manier om interactie op te zoeken. Hoe zorg je dat het meer doet dan alleen de tafel droog houden? Je weet wat ze zeggen: de beste ideeën ontstaan in de kroeg. Lees bijvoorbeeld dit verhaal. De voorkant kun je gebruiken voor je eigen logo of tekst. Op de achterkant maak je ruimte om te schrijven met bijvoorbeeld tekstregels. Het bierviltje met het aantekeningen én jouw uiting wordt bewaard. Of plaats een QR-code op het bierviltje: een gemakkelijke manier om mensen naar een webpagina te leiden.

Een bierviltje wordt, behalve in de horecabranche, weinig gebruikt. Gebruik jij het wel? Dan onderscheid je je al snel ten opzichte van anderen. Daar komt nog eens bij dat de bierviltjes ook een relatief goedkope manier van marketing is. Win-win-win dus voor jou!


bierviltje ontwerpen en drukken

Waar worden bierviltjes van gemaakt?

We hebben het over bierviltjes, maar waar is een bierviltje eigenlijk van gemaakt? Je ziet al snel dat het geen normaal papier is. Het materiaal is een kartonpulp, vaak gemaakt van sparrenhout. Dit materiaal neemt erg goed vocht op. Niet onbelangrijk voor een bierviltje natuurlijk. De kleur van een onbewerkt bierviltje is een beetje grijzig. Bierviltjes bewerken kan wel, maar dan neemt het minder goed vocht op. Dus blijft het materiaal puur natuur.bierviltjes eigen contour

Jouw eigen ontwerp op een bierviltje

Een bierviltje is anders dan een flyer of een folder. Niet alleen in het gebruik, maar ook het materiaal. Het is specifiek gemaakt om vocht op te nemen. Inkten zijn - voordat ze gedroogd zijn - ook vloeibaar en trekken in het materiaal. Wil je het maximale uit je ontwerp halen? Probeer zoveel mogelijk dunne lijnen te vermijden. Duidelijke en grotere letters springen juist weer van het materiaal af!

Als je aan een bierviltje denkt, dan is dat vaak een rond exemplaar. Met een doorsnede van 107 mm ook het meest gebruikte soort. Maar wist je dat de bierviltjes in ieder denkbare vorm te maken zijn? Hartjes voor Valentijnsdag, een paashaas voor Pasen of kerstballen voor Kerst: het kan allemaal. Of ga voor een compleet eigen vorm. Met zo’n afwijkende vorm weet je zeker dat je extra opvalt.
bierviltje ontwerpen en drukken

Heb je dorst gekregen en wil je je tafel schoonhouden? Of wil je een bierviltje juist inzetten als marketinginstrument? Bij Drukland.nl laat je jouw bierviltjes drukken in alle vormen en maten. Proost op extra naamsbekendheid!
Vond je dit een interessante blog om te lezen? Kijk dan ook eens bij onze andere blogs:
Waarom signing onmisbaar is voor jouw onderneming
De flyer is nog springlevend
Wat zet je op je afsprakenkaartje?

Tags:

23-08-2021
 
 

Reacties