Foamboard

Wat kun je met foamboard?

Wil jij indruk maken met je (huisstijl)presentatie? Of wil jij dat ene product in de spotlight zetten? Dan is foamboard echt iets voor jou! Het materiaal is superlicht van gewicht en de mogelijkheden zijn nagenoeg eindeloos. Meer weten over dit veelzijdige materiaal? In dit blog lees je alles over ons foamboard!

Wat is foamboard?

Foamboard - of ook wel schuim genoemd - is een plaatmateriaal. Het verschil met veel andere plaatmaterialen is het gewicht. Het foamboard is namelijk erg licht. Het 5 mm dikke foamboard weegt slechts 1860 g/m2. De dikkere variant, 10 mm dik, weegt het dubbele: 3720 g/m2. Door het lichte gewicht is het een populair materiaal om in te zetten tijdens presentaties of op beurzen. Enkel- of juist dubbelzijdig bedrukt met jouw eigen ontwerp. Of, als je dat wilt, helemaal onbedrukt, om er daarna zelf mee aan de slag te kunnen. Met onze UV flatbed printer wordt de bedrukking haarscherp op het materiaal aangebracht. Direct op de plaat, dus het beste resultaat!

Wat kan ik allemaal met foam?

Maar wat kun je nu allemaal met foamboard? Het lichte gewicht maakt foamboard uniek en op ontzettend veel manieren inzetbaar. Of het nu voor zakelijk gebruik is, of juist thuis of op een school: foamboard kan altijd. Je presentatie verduidelijken of juist persoonlijk aankleden? Met een logo of een ander eigen ontwerp geef je je presentatie direct die extra persoonlijke touch. Of wat dacht je van plafondhangers op kantoor of in jouw winkel? Door het gewicht is foamboard eenvoudig op te hangen. Dit zorgt ervoor dat jouw uiting ook zonder problemen aan bijvoorbeeld een systeemplafond kan hangen.

Een ander product waar het foamboard uitermate geschikt voor is, is een (waarde)cheque. Je kent ze waarschijnlijk wel van televisie of uit de krant. Bij een prijsuitreiking of een gift aan het goede doel wordt er vaak symbolisch een cheque uitgereikt. Goed voor de foto en het is voor iedereen direct duidelijk waar het om gaat. Wat die prijs is? Dat bepaal je natuurlijk helemaal zelf met je eigen ontwerp!

Creatief met foam

Met een beetje creativiteit kun je zelfs nog een stapje verder gaan. Het foamboard wordt voor jou op maat gemaakt en is in elke maat of vorm te bestellen. Heb je een bijzondere vorm in gedachte? Wij snijden het voor je! Dat kan in 2D, zoals meestal gebeurt, maar wat dacht je van een 3D bouwpakket? Voor de kerstdagen hebben wij al een ijsbeer of rendierhoofd van foamboard voor jou gemaakt. Die bestel je makkelijk via de site. Met de inkepingen van 5 of 10 mm schuif je de verschillende panelen eenvoudig in elkaar. Zo kan ook jij een uniek kunstwerk maken, zoals deze Eiffeltoren. Wat helemaal next level is? Een compleet model huis maken van foamboard. Gaaf!

Heb je de smaak helemaal te pakken? Dan kun je aan de slag met jouw eigen ontwerp. Of het nu een bouwpakket is of een enkele plaat: binnen een paar dagen ligt het bij jou op de deurmat. Klaar om te shinen.

Vond je dit een leuke blog? Dan zijn de blogs hieronder misschien ook interessant voor jou!
Waarom signing onmisbaar is voor jouw onderneming
Wat kun je allemaal met presentatiemappen?
Wat kun je allemaal met aluminium?


Creatief met foam

Tags: drukwerk, foamboard, plaatmateriaal, foam

16-10-2017
 
 

Reacties