Stoepborden

Wat is het verschil tussen spatwaterdicht en 100% waterdicht?

Stoepborden: iedereen kent ze wel. Het zijn de ideale blikvangers om de aandacht van voorbijgangers te trekken. Zij kunnen immers - letterlijk en figuurlijk - niet om jouw stoepbord heen. Bij Drukland heb je de keuze uit drie verschillende soorten. De twee ‘echte’ stoepborden zijn 100% waterdicht. Het klapbord is spatwaterdicht. Maar wat is eigenlijk het verschil tussen 100% waterdicht en spatwaterdicht?

Wanneer is een stoepbord waterdicht?

Een stoepbord dat 100% waterdicht is kun je zonder problemen buiten kunt laten staan, ongeacht het weer. Mist, miezer, regen of hoosbui: een waterdicht stoepbord kan prima blijven staan. Let wel een beetje op de wind. Als een stoepbord omwaait, kan de constructie niet meer helemaal waterdicht zijn. Maar in alleen regen, is dit waterdichte stoepbord niet kapot te krijgen.

Ook het spatwaterdichte stoepbord kan wel tegen een beetje water. Het verschil is dat een spatwaterdicht stoepbord niet langdurig kan worden blootgesteld aan water. Het is dan ook verstandig om deze met een regenbui naar binnen te halen of onder een afdakje te zetten. Zo weet je zeker dat de poster ook mooi blijft. En na regen komt altijd zonneschijn. Dus dan kun je je spatwaterdichte stoep weer overal neerzetten.

Wat vertelt een IP codering?

Een IP codering geeft aan hoe goed een product of apparatuur bestand is tegen water en stof. De codering bestaat uit twee cijfers, dus: IP-xx. Het eerste cijfer geeft aan in hoeverre het apparaat tegen stof kan. Dit wordt aangegeven in een schaal van 0 (geen bescherming) tot 6 (stofvrij). Het tweede getal staat voor de waterdichtheid. Hierbij loopt de schaal van 0 (geen bescherming) tot 9 (volledig vochtdicht). Het spatwaterdichte stoepbord kan, volgens deze codering, tot maximaal 5 minuten tegen lichte regen. Dreigt het te gaan regenen? Snel naar binnen halen dus!

Het volledige waterdichte stoepbord kan zonder problemen voor langere tijd in de regen staan.

Wat maakt het stoepbord waterdicht?

Er is een duidelijk verschil tussen tussen de waterdichte en de spatwaterdichte stoepborden. De waterdichte stoepborden hebben een rubberen band binnen de lijst. Zodra de de lijst gesloten wordt, ontstaat er een soort vacuüm werking. Dit maakt dat er geen lucht in de lijst kan komen en dus ook geen water. Bij de spatwaterdichte versie ontbreekt deze rubberen rand. De rand zelf beschermt enigszins tegen water en regen. Maar slechts voor een korte tijd. Verstandig dus om het spatwaterdichte stoepbord naar binnen te halen bij regen.

Het sluitingssysteem is voor de rest gelijk aan elkaar. Door de randen van het stoepbord te openen, kan de poster eenvoudig verwisseld worden. Een echte eyecatcher in de winkelstraat dus. Ideaal voor lang- én kortlopende campagnes. Zelf op zoek naar waterdichte stoepborden? Hier kun je de stoepborden bestellen.

Weten wat je allemaal met posters kan doen? Dat lees je in dit blog over posters!


Vergelijking stoepborden

Tags: stoepborden, klapborden, waterdicht, posters

13-11-2017
 
 

Reacties