Top 10 leuke kerstkaarten

Nog een paar weken en dan is het weer zover: kerst! En wat kun je haast niet wegdenken bij kerst? Juist, kerstkaarten. Hoog tijd om bezig te gaan met jouw eigen en persoonlijke kerstkaarten. Bij Drukland bestel je eenvoudig kerstkaarten met een volledig eigen ontwerp. Maar wat zet je erop? Wij helpen je graag op weg met een top 10 aan populairste ontwerpen.


Leuke kerstkaarten

10. Kerstkaart met eten

Denk je aan kerst, dan denk je al gauw aan lang tafelen en lekker eten. Een kerstkaart met een afbeelding van een mooi gedekte tafel of een foto van heerlijke kerstkoekjes is dan ook zeer treffend voor een kerstkaart. Het roept ongetwijfeld herinneringen op aan een gezellig kerstdiner. Krijg je de familie deze kerst bij jou op bezoek? Maak van je kerstkaart dan de uitnodiging voor het kerstdiner. Wat staat er dit jaar op het menu?

9. Kerstkaart met close-up beeld

Een kerstkaart met een brandende kaars, gezellige lantaarn of dennentak met een laagje sneeuw. Eén van deze afbeeldingen op een kerstkaart heb je vast weleens zelf verstuurd of ontvangen. Opvallend is dat deze kaarten nog steeds enorm populair zijn. Het zijn fijne sfeerbeelden die je al snel associeert met de mooiste dagen van het jaar.

8. Kerstkaart van bovenaf gezien

De kerstwens staat vaak centraal op de kerstkaart. Als je een kerstkaart ontvangt met een mooie wens is dit vaak van bovenaf gezien. Meestal wordt de tekst omringd met typische kerstattributen als dennentakjes, cadeautjes of kerstsnoepjes. Leuk!

7. Abstracte kerstkaart

Abstracte kaarten zijn een trend die helemaal past bij 2021. Voorzie de kerstkaart van een gave tekst, gebruik een mooi lettertype en je ontwerp is klaar! Op het moment zie je vaak de kleuren goud, zilver of wit in combinatie met zwart voorkomen.

6. Kerstkaart met familie of collega's

Kerst betekent voor veel mensen gezellig samen zijn. Families zoeken elkaar op, maar ook in het bedrijfsleven speelt kerst een grote rol. Denk aan de gezellige kerstborrels en leuke relatiegeschenken. De kerstkaarten met een vrolijke foto van collega's of familieleden zien we daarom ook dit jaar weer vaak voorbij komen.


Top 10 kerstkaarten

5. Kerstkaart met een mooi landschap

Bijna iedereen verlangt naar een witte kerst. Bevroren vijvers, sneeuw op de daken en rijp aan de bomen. Het is en blijft een ware klassieker onder de kerstkaarten: kaarten met foto’s van een weids winterlandschap. Tsja, als het weer niet meewerkt, maken we er op deze manier maar een witte kerst van. ;)

4. Kerstkaart met dieren

Een schattig hondje met een kerstmuts op of een poes met een kerst diadeem. Met kerst versieren we niet alleen de boom, maar ook onze huisdieren. Maak er een leuke foto van en je kerstkaart voor dit jaar is klaar!

3. Kerstkaart met de kinderen

Een baby in een mandje met wat kerstlichtjes of twee peuters met een kerstmuts op hun hoofd. Een kerstkaart met foto's van kinderen doet het altijd goed bij de familie. Zeker weten dat deze kaart na kerst in de fotoboeken gaat!

2. Kerstkaart met schaatsende mensen

Juist omdat we niet elk jaar op natuurijs kunnen schaatsen, zijn ook deze kerstkaarten altijd een succes. Het doet je misschien wel denken aan die keer dat je zelf op de schaatsen stond of genoot van de eerste marathon op natuurijs. Hopelijk mag je ze deze winter nog eens onderbinden.

1. Kerstkaarten met gezellige sfeerbeelden

Op nummer 1 de ontwerpen die symboliseren wat kerst voor veel mensen betekent: samenzijn, gezelligheid, warmte en sfeer. Je kunt deze sfeer al overbrengen door gebruik te maken van romantische foto’s met je geliefde voor de open haard of kerstboom.


We hopen dat je geïnspireerd bent geraakt door onze top 10. Ga je toch liever een geheel andere kant op met de kerstkaarten van dit jaar? Het is helemaal aan jou!


Weten hoe wij onze kerstkaarten drukken? Lees dan ook eens onze blog over het produceren van kerstkaarten!

Tags: beste, kerstkaarten, top 10

04-11-2021
 
 

Reacties