Papiersoorten voor jouw visitekaartjes

Visitekaartjes blijven nog altijd ongekend populair. Niet zo heel gek ook, want ze zijn nog steeds ontzettend effectief in wat ze moeten doen: het overbrengen van contactgegevens. De tijd dat je maar kon kiezen uit één of twee verschillende papiersoorten ligt allang achter ons. Met het ruime aanbod van materialen is het eenvoudig een optie te vinden die bij jou past. Maar waar kun je allemaal uit kiezen? Wij zetten de opties voor je op een rijtje in dit blog.


papier visitekaartjes

Druk jouw visitekaartje op één van deze papiersoorten

Duurzaamheid is een erg belangrijk onderwerp voor Drukland.nl. Daarom zijn al onze verschillende papiersoorten voorzien van een FSC-keurmerk. Met dit keurmerk garanderen wij dat het papier komt uit verantwoord en duurzaam beheerde bossen. Zo kun jij met een gerust hart kiezen uit één verschillende opties. En waar de visitekaartjes vroeger vooral degelijk en eenvoudig moesten zijn, kun je nu alle kanten op! Niet alleen in materiaal, maar ik het formaat van je visitekaartje. Je stelt eenvoudig jouw eigen perfecte exemplaar samen.

visitekaartjes mat mc

350 grams mat mc

Het meest gekozen materiaal, als het om visitekaartjes drukken gaat. Het is het ideale materiaal wanneer je op zoek bent naar een goed degelijk kaartje, tegen de beste prijs. Je hebt hiermee een stevig kaartje in handen waarop jouw ontwerp haarscherp gedrukt wordt.


visitekaartjes natuurkarton

300 grams natuurkarton wit

Dit materiaal is écht wit. Veel papiersoorten hebben een nog een subtiele hint van bijvoorbeeld geel, grijs of bruin, maar dat geldt niet voor het natuurkarton wit. Door de open structuur is papiersoort goed te beschrijven met pen en/of potlood. Ideaal dus ook als bijvoorbeeld stempelkaart of afsprakenkaartje.


visitekaartjes recyclingpapier

300 grams recyclingpapier

Wil je je visitekaartje laten drukken op een duurzaam papiersoort? Het recyclingpapier bestaat volledig uit oud papier. Het papier dat gebruikt wordt voor de digitale druk is gladder en heeft een lichte ting. Het offset papier heeft een meer open structuur met ook een iets donkere tint.


visitekaartjes biotop

300 grams biotop

Nog een extra duurzaam papiersoort: het biotop. Dit papier bestaat namelijk volledig uit afvalhout. Hier hoeven dus geen ‘nieuwe’ bomen voor gekapt te worden. Daarnaast wordt het in productieproces geen gebruik gemaakt van (chemische) witmakers. Hierdoor is het papier niet 100% wit en krijgt het de kenmerkende crème-achtige kleur.


visitekaartjes tintoretto gesso

350 grams Tintoretto Gesso

Kies je voor Tintoretto Gesso, dan weet je zeker dat je goed voor de dag komt met jouw visitekaartje. Het is een natuurlijk en uncoated cellulosepapier met zowel de voor- als achterkant viltstructuur. Deze structuur blijf je ook zien door de bedrukking heen. Wees bij dit papier voorzichtig met PMS-volvlakken. Deze kunnen namelijk wolkerig worden door de open structuur.


visitekaartjes linnenpersing

250 grams linnenpersing

Op papier misschien het minst stevige kaartje, maar daar merk je in de praktijk niks van. Door de kenmerkende linnen structuur voelt het papier extra stevig en dik aan. Dit materiaal is wit en leent zich perfect wanneer je op zoek bent naar een kaartje met een luxueuze uitstraling.


visitekaartjes tintoretto gesso

300 grams metallic goud / zilver / parelmoer

Metallic papier? Jazeker! Dit papier heeft glanzende en sprankelende afwerking, waardoor het echt metallic lijkt. Verkrijgbaar in maar liefst drie uitvoeringen: goud, zilver of parelmoer. Wil je je kaartje het gevoel van goud of zilver overbrengen? Dan is dit materiaal ideaal. Geeft een bijzondere uitstraling en zorgt gegarandeerd voor extra aandacht.


visitekaartjes kraftkarton

300 grams kraftkarton

Eén van de papiersoorten die de laatste jaren ontzettend populair is geworden, is het kraftkarton. Dit materiaal bestaat, net als het recyclingpapier, volledig uit oud papier. Het papier heeft die specifieke bruine kleur die bij het kraftkarton hoort. Vooral erg mooi wanneer je kiest voor een bedrukking met alleen de kleur zwart.


visitekaartjes PaperWise

300 grams PaperWise

Duurzaam én bijzonder? Dan zit je met het PaperWise goed sowieso goed. Dit papier bestaat namelijk uit landbouwafval. En alsof dat nog niet duurzaam genoeg is, is het papier ook nog eens ongebleekt. Dit maakt dat het één van de meest milieuvriendelijk papiersoorten is die je kunt vinden.


visitekaartjes conqueror verge

300 grams Conqueror Vergé

De naam verklapt het al een beetje: dit is een chique papiersoort. De klassieke, fijne lijnenstructuur is is typerend voor gevergeerd papier. Het subtiele reliëf blijft zichtbaar in het drukwerk en zorgt voor een unieke uitstraling voor jouw visitekaartje.


Afwijkende materialen

De ‘standaard’ opties die je kunt kiezen voor jouw visitekaartjes hebben we hierboven besproken. Hier staan al heel specifieke en unieke papiersoorten tussen. Maar is het nou nog niet helemaal wat jij zoekt en wil je helemaal next-level gaan? Dan zijn materialen zoals bijvoorbeeld bierviltjes karton of een visitekaartje op pvc ook goede opties. Dit zie je net elke dag, dus zal jouw kaartje langer in het geheugen blijven. Wat ook goed werkt, afwijken van het standaard formaat van een visitekaartje. Zorg dat je het niet te groot maakt, want het moet wel gemakkelijk weg te steken zijn in portemonnee, jas of tas.


Nu je de verschillende opties weet waar je uit kunt kiezen als het om materiaal gaat, kun je aan de slag met het ontwerp. Wij laten je zien hoe jij het perfecte visitekaartje maakt. Op zoek naar inspiratie? Met deze voorbeelden van visitekaartjes zie je wat er allemaal mogelijk is. Voor welke stijl kies jij?

Tags:

06-05-2022
 
 

Reacties