Bierviltjes, wat kan je er nou écht mee?

Wanneer er bierviltje wordt gezegd, denkt men vaak (logischerwijze) aan bier en een café of kroeg. Maar een bierviltje hoeft niet meer enkel gebruikt te worden onder een biertje. Naast onderzetter kan het ook heel goed voor andere doeleinden worden ingezet. Zoals entertainment en (goedkope) marketing. Wat dat precies inhoudt en wat je moet weten over het ontwerpen van bierviltjes lees je allemaal in dit blog!


Creatief met bierviltjes

Houd het netjes

In eerste instantie is een bierviltje natuurlijk gemaakt voor onder een drankje. We leggen de viltjes onder ons glas zodat er geen kringen of nattigheid achterblijft. Ideaal, en een goedkope manier om jouw bedrijf aan te kleden en schoon te houden. Hét idee achter de bierviltjes. Zelfs qua materiaal is hier duidelijk over nagedacht. Het materiaal bestaat namelijk uit houtpulp van voornamelijk spar bomen. Dit is uiterst geschikt voor het opnemen van vocht! Maar zoals we al hebben door laten schemeren, een bierviltje kan véél meer dan alleen vocht opnemen. .

Vermaak

Een andere functie van een bierviltje kan vermaken zijn! Je kan er op verschillende manieren voor zorgen dat jouw klanten worden geëntertaind!. Zo kan je een vraag, spel of opdracht op het bierviltje zetten. Als vraag zou je bijvoorbeeld kunnen denken aan een dilemma. ‘Altijd naar bier ruiken of nooit meer bier drinken?' Daarnaast zijn ‘date’ vragen om het gezelschap beter te leren kennen ook leuk! Dit kan bijvoorbeeld de vraag ‘wat wilde je vroeger worden, en waarom?’ zijn. Verder kan een bierviltje heel goed functioneren als spelbord of -uitleg. Leg een spelletje uit dat gedaan kan worden zonder andere attributen of laat een spelletje op het materiaal drukken. Zoals boter-kaas-en-eieren bijvoorbeeld! Genoeg opties om jouw klanten te voorzien van wat extra vermaak!

Goedkope marketing

Een bierviltje kan ook gelden als een marketing tool. Hiervoor is nodig: een gaaf ontwerp (qua print en/of vorm) + slim gebruik van jouw logo of naam. Met die ingrediënten maak jij een mooi, opvallend bierviltje dat in de smaak zal vallen bij de klanten. Val je op of in de smaak? Dan blijf je hangen, precies wat je met marketing wilt! Ook zullen er wel eens verzamelaars tussen jouw klanten verschijnen, zij kunnen het bierviltje meenemen als verzamelitem. Op dat moment is jouw bereik nóg groter! Want wie weet wie jouw ontwerp daarna gaat zien, wellicht nieuwe klanten!

Mogelijkheden

We hebben al benoemd dat jij met een mooi ontwerp en/of vorm bierviltje op kunt vallen. Maar welke ontwerpmogelijkheden heb je allemaal? Wij zetten ze voor jou op een rijtje! Met het design of de print, kan je alle kanten op. Wij drukken de bierviltjes namelijk full-colour, wat betekent dat jij ook prima een foto als ontwerp kan gebruiken. Leuk voor een persoonlijk feest, zoals een bruiloft bijvoorbeeld! Houd jezelf dus niet tegen in het ontwerpproces, alle kleuren en vormen kunnen gebruikt worden. Maak het uniek!


creatieve bierviltjes

Wees in vorm!

Daarnaast is het mogelijk om bijzondere figuren te laten snijden, je hoeft het niet te houden op een standaard rond of vierkant bierviltje. Bedenk iets dat jouw ontwerp ondersteunt om het nog beter tot zijn recht te laten komen. Ook kan je kijken naar een vorm die bij jouw branche past. De vorm van een schelp in jouw strandtent of een vis bierviltje in jouw visrestaurant. Je kan het zo gek niet bedenken, het kan!


Eenheid

Om eenheid te behouden in het bedrijf én in jouw drukwerk uitingen, kan je het ontwerp van het bierviltje ook goed baseren op jouw huisstijl of menukaart bijvoorbeeld. Zo komt jouw ontwerp vaker terug en werkt het mee aan een gevoel van eenheid en structuur. Dit straalt dan weer professionaliteit uit! Vergeet dus niet om ook eens kritisch naar jouw menukaart, servetten, posters of andere uitingen te kijken.

Pas op!

Denk er alleen aan tijdens het ontwerpen dat je geen hele dunne lijnen gebruikt, die zullen dichttrekken. Dit gebeurt omdat het materiaal van een bierviltje vloeistoffen heel goed opneemt. Inkt is ook een vloeistof en daardoor is het heel goed mogelijk dat die dunne lijnen niet goed te onderscheiden zullen zijn. Ook is het aan te raden om in het ontwerp niet meer dan 100% zwart te gebruiken!


Creatief met bierviltjes voorbeelden

Nu je hebt gelezen op hoeveel verschillende manieren je een bierviltje in kunt zetten, is het alleen nog een kwestie van het maken van een ontwerp! Daarna bestel je ze snel én gemakkelijk bij Drukland.nl voor het mooiste resultaat.

Tags: bierviltjes, bierviltje

18-04-2023
 
 

Reacties