afmetingen visitekaartjes

Afmetingen visitekaartjes

De standaard afmetingen van visitekaartjes in Nederland zijn 85 x 55 mm. Deze afmetingen voor visitekaartjes zijn ook gangbaar in andere West-Europese landen. De afmetingen van de visitekaartjes van Drukland.nl zijn daarom ook standaard 85 x 55 mm, zodat jouw visitekaartje in elke houder en portemonnee past.

  • Altijd gratis verzending
  • Spoed levering mogelijk
  • Online ontwerpen
Bekijk alle visitekaartjes »

Eigen bestand aanleveren

De standaard afmetingen van visitekaartjes zijn zoals gezegd 85 x 55 mm. Je moet in het ontwerp echter rekening houden met 3 mm afloop aan beide kanten, waardoor je een ontwerp moet aanleveren van 91 x 61 mm. Deze afloop is noodzakelijk om eventuele verschuivingen tijdens het schoonsnijden op te vangen. Hetzelfde geldt voor de 5 mm tekstmarge die je moet aanhouden.

Afloop is een marge van 3 mm – een denkbeeldige rand rondom je ontwerp – waarin je de achtergrond van je design laat doorlopen. Deze ‘rand’ wordt eraf gesneden.

Tekstmarge is een veiligheidszone van 3 mm – een denkbeeldige rand in je ontwerp – waarin geen tekst of andere belangrijke elementen staan (zoals een logo).

Lees hier meer over onze aanleverspecificaties en bekijk de werktekening voor de juiste afmetingen van jouw visitekaartjes.

Online visitekaartjes ontwerpen

Heb je nog geen ontwerp en weet je eigenlijk niet goed hoe je dit moet aanpakken? Bij Drukland.nl kun je visitekaartjes online ontwerpen. Je hebt hiervoor geen designervaring of ingewikkelde software nodig! Doordat je in onze gratis online ontwerptool werkt, hoef je namelijk geen rekening te houden met de afmetingen van de visitekaartjes of andere aanleverspecificaties.


Vragen?

Heb je vragen? Neem dan contact met ons op, je krijgt op werkdagen altijd binnen 24 uur antwoord.

 

0 producten € 0,00