Kubusblokken

Wat zet je op je afsprakenkaartje?

Afspraken maken en onthouden is voor veel mensen een hele opgave. Of het nu bij een schoonheidsspecialist of de tandarts is, een duidelijk overzicht met afspraken is altijd handig. Op een afsprakenkaartje noteer je helder en duidelijk alle afspraken, zodat jouw klant er geen hoeft te missen. Maar wat kun je er eigenlijk allemaal mee? En welke opties zijn er? In dit blog lees je meer over onze afsprakenkaartjes.

Wat zijn afsprakenkaartjes?

Het formaat van de afsprakenkaartjes is zo, dat deze gemakkelijk meegenomen en bewaard kan worden. Bijvoorbeeld in een portemonnee of een smartphonehoesje. Niet heel gek dat het formaat van een visitekaartje daarbij erg populair is. In de meeste gevallen wordt de kaartjes gebruikt om afspraken te noteren. Zo heeft jouw klant een handig overzicht van alle verschillende data. Een goed voorbeeld van een goed afsprakenkaartje heeft een duidelijk aanduiding van de datum, tijd en soort afspraak. Op die manier weet je zeker dat de klant de afspraken gemakkelijk terug kan vinden.

Door de verschillende soorten bedrukking, maak je eenvoudig een kaartje dat bij jou past. Full colour voor de mooiste en scherpste foto’s of juist PMS om jouw huisstijl door te laten lopen in de kaartjes: de keuze is aan jou! Met de keuze uit maar liefst 12 verschillende soorten maak je afsprakenkaartje met eigen ontwerp helemaal af. Het degelijke 350 gram mat mc of juist het duurzame recyclingpapier? Het kan allemaal!

Voorbeeld van afsprakenkaartjes

Niet heel verrassend, maar de afsprakenkaartjes worden natuurlijk vooral gebruikt voor het vastleggen van afspraken. In de meeste gevallen terugkerende afspraken, zoals bij een kapper of een schoonheidsspecialist. Ondanks het kleine en handzame formaat heb je voldoende ruimte om de afspraken te noteren. De voorkant kun je gebruiken om bijvoorbeeld het logo of foto van je bedrijf te laten drukken. Ook handig om contactgegevens te noteren op de voor- of achterkant. Mochten er vragen zijn of kan de klant een keer niet, dan kan hij/zij in één keer zien hoe je te bereiken bent. Zo zorg je op een eenvoudige manier dat je altijd dichtbij je klant blijft. En is dan weer goed voor de klantenbinding.

Vouw aan de lange of korte zijde

Er zijn verschillende soorten afsprakenkaartjes die je kunt bestellen: met of zonder een vouw. Het voordeel van een afsprakenkaartje met vouw, is dat twee keer zoveel ruimte om jouw ontwerp op te plaatsen dan bij een enkel kaartje. De vouw kun je laten aanbrengen over zowel de lange als de korte kant. Bij de lange zijde, ook wel staand 4-zijdig genoemd, is het plano opengevouwen formaat 11 x 8,5 cm. Kies je voor een vouw over de korte zijde, dwars 4-zijdig, dan is dit formaat 17,2 x 5,5 cm. Ruimte genoeg voor een flinke rits aan afspraken dus!

Heb jij dus te maken met veel afspraken en wil je jouw klanten extra service bieden? En tegelijkertijd ook iets fysieks met jouw naam meegeven? Dan zijn de afsprakenkaartjes perfect voor jou. En dat altijd met jouw eigen ontwerp. Bij Drukland stel je eenvoudig je eigen het perfecte afsprakenkaartje samen.


Verschillende vouwwijzes afsprakenkaartjes

Wil je meer weten over ons drukwerk en alle termen die bij het drukwerk voorbij komen? Dan zijn de volgende blogs ook interessant voor jou:
Mooie weekplanners en handige notitieblokken
5 manieren om een compliment card in te zetten
Wat is PMS drukwerk?

Tags: drukwerk, afspraakkaartjes,visitekaartjes

04-09-2017
 
 

Reacties