Talloze mogelijkheden met dibond

Dibond, je hebt er vast al eens van gehoord. Waarschijnlijk ken je het als een foto op aluminium. Maar wat is het precies? En vooral: wat kun je er allemaal mee? Wij geven je in dit blog tal van voorbeelden zodat jij inspiratie kunt opdoen voor het bedrukken van dibond.

dibond boven de bank

Wit versus aluminium dibond

Voordat we je van inspiratie gaan voorzien, leggen we je eerst nog even uit wat dibond precies is. Het is een plaatmateriaal gemaakt van polyethyleen (kunststof). Deze zwarte kunststof kern wordt aan weerszijden voorzien van een laag aluminium. Op deze laag aluminium wordt uiteindelijk je ontwerp gedrukt. Je vindt bij Drukland.nl 2 soorten: met een witte afwerking en een brushed aluminium variant. De brushed aluminium variant heeft - de naam zegt het al - een toplaag van geborsteld aluminium. Dit staat ook wel bekend als RVS afwerking. We kunnen je de verschillen tussen beiden verder uitleggen, maar een afbeelding zegt natuurlijk zoveel meer dan woorden. Hieronder zie je onze twee soorten:

wit vs aluminium

Binnen én buitengebruik

Een groot voordeel van een foto op dibond is dat het voor vele toepassingen te gebruiken is. Zo kun je er voor kiezen om het plaatmateriaal te bedrukken met tekst en/of pictogrammen om een route of instructies duidelijk aan te duiden. Maar het is ook zeer geschikt voor het afdrukken van een mooie foto. Dibond aan de muur heeft een luxe uitstraling en dus ook ideaal voor thuis of op kantoor.

Ons dibond wordt bedrukt met UV- en waterbestendige inkten. Je kunt jouw afdruk dus ook met een gerust hart buiten ophangen! Daardoor is het ook bij uitstek geschikt voor naambordjes.

dibond op keuken

Ga een stapje verder

Je kunt dibond zo creatief mogelijk inzetten als je zelf wilt. Zo kun je het materiaal in opvallende vormen uit laten snijden. Of volg de lijnen van je logo! Bij het brushed aluminium kun je ook goed met de bedrukking alle kanten op. Speel bijvoorbeeld met de negatieve ruimte. Laat bepaalde delen in je ontwerp onbedrukt. Dit doe je gemakkelijk door deze delen wit te laten. Wit is namelijk geen drukkleur en zal dus niet worden gedrukt. Bij de onbedrukte delen zie je het materiaal goed terugkomen en zorg je voor een mooie unieke uitstraling!

dibond op keuken

Benieuwd naar meer mogelijkheden voor onder andere dibond? We vertellen je in een andere blog waarom signing onmisbaar is voor jouw onderneming!

Tags: dibond, plaatmateriaal, buitenreclame

01-02-2022
 
 

Reacties