Een T-shirt drukken, wat kost dat?

Dat is een vraag waar geen direct en eenduidig antwoord op te geven is. Er zijn namelijk verschillende keuzes en opties die een grote invloed hebben op de prijs die jij voor het bedrukken van een T-shirt betaalt. In dit blog laten wij een paar van die punten zien en geven wij je inzicht wat voor je de beste en goedkoopste manier is!

wat kost een t-shirt bedrukken

Wat kost een T-shirt bedrukken?

Zoals al benoemd, is er niet een standaardprijs die voor iedereen geldt. Een T-shirt bedrukken is voor iedereen anders en dat maakt het ook direct zo uniek. Van kleur, opdruk naar oplage: het heeft allemaal invloed op de prijs. Hieronder lichten we een paar punten uit die invloed hebben op de prijs van het bedrukken van een T-shirt en andere kleding.

1. Model T-shirt

Er zijn verschillende T-shirts waar je uit kunt kiezen: basic kids, basic unisex, fitted dames, fitted heren en premium unisex. In dit rijtje zijn de basic varianten het goedkoopst. Nog altijd van goede stevige stof, dus een prima prijs/kwaliteitsverhouding. Ben je op zoek naar een kledingstuk dat iets getailleerder is? Dan zijn de iets duurdere fitted varianten een goede optie. De T-shirts bedrukken wij in zowel een vrouwen- als een mannenmodel en sluiten iets meer aan op het lichaam.

Voor de echt dikkere stof en dus de allerbeste kwaliteit, dan kom je uit bij de premium unisex. Weer een stapje duurder dan de fitted modellen, maar wel een veel dikkere stof. Je krijgt dus ook echt wat extra’s voor dat beetje extra geld.

Is de planning om de kleding eenmalig of slechts voor een kortere periode te dragen en/of te gebruiken? Dan kan dat prima met de basic of de fitted. Voor langere tijd zijn, door de dikkere kwaliteit, de premium modellen zeker het overwegen waard.

2. Bedrukking

kosten t-shirt bedrukken

Ook als het om bedrukking gaat kun je veel verschillende kanten op. Dan hebben we het niet over wát je laat bedrukken, maar wáár de bedrukking komt. Bij [lang:widget_company] heb je hiervoor verschillende opties:

  • Bedrukking op de voorkant
  • Bedrukking op de achterkant
  • Bedrukking op de borst

Uiteraard zijn hier ook weer combinaties van te maken. Denk aan bijvoorbeeld de voorkant + de achterkant of de achterkant + borst links/rechts. Meer bedrukkingen is logischerwijs iets duurder dan wanneer je bijvoorbeeld alleen voor de borst kiest.

Welke bedrukking je ook kiest, deze wordt altijd in full colour gedrukt. Dus of het nu een zwart-wit tekst is of een heel kleurrijke foto, dat geeft voor de prijs geen enkel verschil.

3. Maat en oplage

Net als bij al het andere drukwerk, heeft de oplage ook flink invloed op de prijs per stuk. Dus hoe meer je laat bedrukken, des te lager de prijs per T-shirt zal zijn. Uiteraard snappen wij goed dat niet iedereen een grote oplage nodig heeft en dus kun je bij [lang:widget_company] ook T-shirts per stuk bestellen voor een scherpe prijs.

En zit er verschil in prijs tussen de verschillende maten? Nee, binnen hetzelfde model hebben alle maten dezelfde prijs. Dus of je nu een maat S of een XXL bestelt (met natuurlijk dezelfde specificaties en opties), je betaalt exact hetzelfde.

4. Snel of supersnel

In vier werkdagen jouw eigen gepersonaliseerde T-shirts in huis? Jazeker! En dat is nog maar de standaard levertijd van [lang:widget_company]. Wil je echt last-minute bestellen, dan kun je kiezen voor de spoed optie. Je betaalt hier wel iets extra’s voor, maar dan heb je je bestelling wel al de volgende werkdag in huis. Wil je voor de goedkoopste optie gaan, dan is het verstandig om gewoon lekker op tijd te bestellen. Maar heeft het écht haast, dan kan het dus wel.

Met al deze punten zie je wel dat er niet één antwoord is op de vraag wat een T-shirt kost. Het is echt afhankelijk van wat jij wilt.

Een bedrukt T-shirt: ook voor jou!

Maar waarom zou je een T-shirt bedrukken? Daar zijn verschillende redenen voor te bedenken. De belangrijkste reden is natuurlijk dat het hartstikke leuk is om iets gepersonaliseerd te dragen. Iets dat je niet zomaar overal ziet. Dit maakt ook dat het voor zakelijk gebruik zo interessant is. Je valt namelijk meer op en mensen zien jouw naam. Het is dus een gemakkelijke manier om je naamsbekendheid te vergroten.

En wat dacht je van het gevoel van eenheid? Door als bedrijf, afdeling, sportclub of -ploeg dezelfde kleding te dragen, voel je je, hoe dat ook wendt of keert, meer met elkaar verbonden en straal je naar buiten eenheid uit. Daarom is het ook zo leuk om te kiezen voor een bedrukte sweater of een T-shirt met de naam van bijvoorbeeld de vriendengroep waarmee je op vakantie gaat.


Nu je een beetje een beeld hebt hoe de prijs wordt berekend, kun je ook een inschatting maken wat een T-shirt bedrukken gaat kosten voor jou. Vul de gegevens in op de productpagina en je zit direct de prijs. Dit is een all-in prijs, dus inclusief verzending! En wist je dat we naast de T-shirts nog veel meer kleding bedrukken en tegenwoordig ook kleding borduren? Van lekker warme truien tot luchtige sportshirts: je vindt het bij ons allemaal!

Tags:

10-01-2024
 
 

Reacties